Hoppa till sidans innehåll

Blågul representation när FIA Motorsport Games intar Rom

18 OKT 2019 09:41
Det internationella bilsportförbundet, FIA slår på stora trumman när årets Motorsport Games kommer till den italienska huvudstaden Rom. Hit kommer förare från hela världen för att tävla i racing, karting, drifting och virtuell bilsport.
  • Skapad: 18 OKT 2019 09:41

Sverige är representerade i samtliga grenar när allt avgörs första helgen i november.

Efter torsdagens parad inne i centrala delarna av Rom kommer alla tävlingar att köras på racinganläggningen Vallelunga, ca en timme med bil norr om Italiens huvudstad, Rom. I FIA Motorsport Games tävlar många förare och team för sitt land. Flera länder finns anmälda, så som exempelvis, Spanien, Ungern, Ryssland och Belgien för att nämna några.

Under helgen i Rom kommer fyra tävlingsgrenar att köra om medaljerna. Karting, virtuell bilsport, drifting och racing. I racingen körs det i tre olika klasser, GT cup, Formula cup och Touring car cup.

Kartingen blir en form av kartingslalom, ett koncept som FIA provat en hel del i samband med sitt stora rekryteringsprojekt som riktades till tjejer, Girls On Track. Här kommer Sverige ha två representanter, Anna Glaerum, som var en av tjejerna som gick vidare från Sverige i just satsningen Girls On Track och Alxander Spetz.

Sverige har även förare som är med och kör för de blågula färgerna i drifting, virtuell bilsport och i Touring Car. I drifting är det Christian Erlandsson, i virtuell bilsport är det Robin Noborg och i Touring car är det Jessica Bäckman

- Verkligen roligt att vi har så många förare med i år. Det här är första gången som FIA arrangerar Motorsport Games i flera sportgrenar samtidigt och det är något som FIA vill ska växa.  Framförallt att förarna tävlar för sitt land är något som jag tror bilsporten behöver mer, lite mer nationskänsla. Med det här konceptet tar FIA de första stegen och för oss som bilsportnation känns det bra och det är viktigt för Svensk Bilsport att kunna vara med och stödja förare som kör för Sverige i den här FIA-satsningen, säger Anna Nordkvist, Svensk Bilsports vd och fortsätter.

- Det är också tydligt hur FIA blickar framåt mot något nyare målgrupper. Driftingen är superstor i delar av världen och är något som FIA mer tydligt börjat omfamna. Samma sak gäller den virtuella bilsporten. Nu vill FIA vara med på riktigt på den resan. Det tycker jag är bra. Och där ligger vi inom Svensk Bilsport långt fram då virtuell bilsport sedan länge varit en av Svensk Bilsports sportgrenar, säger Anna Nordkvist.

Nordkvist får medhåll av Eric Stranne som är ordförande i utskottet Virtuell Bilsport.

- Vi ligger med där framme om vi tittar internationellt där inte alla länder har en så samlad virtuell bilsport som är kopplad till sitt lands förbund. Och jag själ var på möte på Nürburgring i augusti med FIA:s arbetsgrupp inom virtuell bilsport, för att vi tillsammans ska utveckla detta ännu mer, säger Eric Stranne som själv kommer att vara på plats i Rom.

På plats i Rom kommer även den nytillträde förbundskaptenen, Pier Steffansson att vara.
- Sverige representeras i fyra grenar, det är ett kvitto på hur starka vi är inom Bilsport. FIA Motorsport Games är ett bra forum för förare, team, coacher där mycket kontakter och erfarenheter byggs. Många nationer och mycket nyckelpersoner finns samlade under helgen och utöver tävlingarna ser jag fram mot mycket spännande och givande samtal och möten som kan öppna dörrar för svenska framgångar internationellt kommande säsonger, säger Pier Steffansson.

Mer information om FIA Motorsport Games finns på, https://www.fiamotorsportgames.com/ 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg


Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngFolksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png