Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Elbert

Bouveng vinner VLN-mästerskapet i konkurrens mot DTM och Le Mans vinnare.

28 OKT 2016 13:00
VLN-mästerskapen på 10 deltävlingar avgjordes i helgen på världens mest utmanande racingbana, Nürburgring Nordschleife i Tyskland. Victor Bouveng och hans team Walkenhorst Motorsport slutade på en andraplats i det totala teammästerskapet.
  • Skapad: 28 OKT 2016 13:00

Men i det individuella mästerskapet i den mest prestigefyllda klassen SP9 med enbart GT3 bilar så var det Victor själv som stod som segrare, något ingen svensk har lyckats med tidigare!
- Jag är väldigt tagen av situationen. Jag var helt säker på att jag var tvåa eftersom vi slutade tvåa med vårt team. Men det visade sig att de som körde vinnarbilen i teammästerskapet inte har tävlat varje race vilket gör att jag blir vinnare i hela GT3 klassen individuellt, säger Victor Bouveng.

20-årige Bouveng gör sitt debutår i GT3 klassen och lyckas redan första året att vinna det individuella mästerskap bland förare som Jörg Müller och Marco Wittman.
-
Det är helt otroligt, något jag knappt kunnat drömma om. Jag har kört mot förare som Marco Wittman som även vann DTM-mästerskapet i år. Jag har tävlat med Tom Blomqvist och Jörg Müller i samma bil och bland annat ställts mot Le Mans vinnaren Earl Bamber. Dessa är bara några av de namnkunniga förare som tävlat i VLN mästerskapet 2016. Och att jag är särklass yngst i GT3 klassen gör det ännu roligare att visa vart skåpet ska stå, säger Bouveng och fortsätter.
- Det är det absolut bästa och största som har hänt mig i mitt liv. Att få känna att man klättrar upp på den stegen man alltid drömt om och kommer närmare och närmare toppen för varje dag som går är en magisk känsla. En känsla och stege jag förhoppningsvis kommer kunna fortsätta bygga på till nästa säsong, säger Bouveng.

Det här är ett kvitto på att svensken är med i den absoluta toppen av GT Racingen och Bouveng kommer förhoppningsvis vara ett hett alternativ på marknaden när det ska förhandlas om en plats för 2017.
- I och med denna seger kommer jag ytterligare ett steg närmare mitt slutgiltiga mål. Att få tävla och vinna DTM-mästerskapet, avslutar Victor Bouveng.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info