Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sören Emmervall

Carl Jansson ostoppbar på Silverstone

09 DEC 2020 10:54
Det fanns ingen som kunde rå på Carl Jansson när den tredje deltävlingen av SM Virtuell Racing Powered by Porsche avgjordes under tisdagskvällen. Med det har Jansson två segrar på tre tävlingar.
  • Skapad: 09 DEC 2020 10:54

Den tredje deltävlingen av SM Virtuell Racing Powered by Porsche kördes på klassiska Silverstone, banan i England som byggdes 1948 på ett tidigare flygfält. En banna som 2020 tycktes passa Carl Jansson perfekt. Jansson var snabbast i förkvalet in till tävlingen. Han vann sen sin semifinal med lite över 8 sekunder till närmaste bil bakom. I finalen ställdes han åter i första led med närmste konkurrenten i mästerskapet, Robin Östlund. Men Carl Jansson kunde ta sig till ledning direkt i starten. En placering han sen hade hela vägen in i mål.

- Det var en bra start för mig. In i kurva två på de kalla däcken tappade jag baken lite och Robin kom ikapp lite. Hans bil var riktigt bra på kalla däck. Så han hängde med överallt, men sen när min bil blev lite varm så var den snabbare, särskilt i s-kurvorna innan bakrakan. Det var väl där jag sen kunde gå iväg. I slutet så blev bilen hal och däcken bak överhettade och då tog jag det lite lugnt i de snabba kurvorna där det är lätt att tappa bilen, säger vinnaren på Silverstone, Carl Jansson som redan under torsdagen påbörjar träningen inför sista tävlingen på Nürburgring i Tyskland.

Bakom Carl Jansson var Robin Östlund tvåa. Tre var Adam Isaksson som efter en femtonde- och en femteplats tidigare tog sin första pallplats.

- Jag kände att jag i finalen hittade rätt bra fart. På Imola gjorde jag en del småmisstag och målet nu var att försöka minimera dem och sen se hur långt det kunde gå och en pallplats är alltid bra, konstaterar Adam Isaksson.

Samtliga resultat på,
https://www.sbf.se/Sportgrenar/Virtuellbilsport/Nyheter/SMVirtuellRacingPoweredbyPorsche/SMVirtuellRacingPoweredbyPorsche-Anslagstavla/

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg