Hoppa till sidans innehåll

Colabit ny hållbarhetspartner till Svensk Bilsport

26 APR 2022 12:59
Colabit blir ny samarbetspartner till Svensk Bilsport.  Colabit är ett innovativt och snabbt växande svenskt ”Green Tech” bolag som utvecklar och saluför framtidens fossilfria drivmedel.
  • Skapad: 26 APR 2022 12:59

Avtalet är treårigt med ett gemensamt syfte om hållbar bilsport med befintlig bilpark.

Hållbarhet både på och utanför tävlingen står högt på agendan inom bilsporten. Redan kör flera serier inom olika sportgrenar på miljöanpassat racebränsle. Nu utökas fokusområdet när Colabit blir ny hållbarhetspartner till Svensk Bilsport. 

– Det här känns verkligen bra. Vi får nu in en samarbetspartner inom hållbarhet som redan befinner sig i framkant av arbetet för fossilfritt bränsle, helt i linje med det mål som Svensk Bilsport har satt till 2030. Tittar vi på fordonsresande svensken så är de som utövar någon form av idrott i majoritet. Att vi nu ingår samarbete med ett företag som vänder sig både mot privatkunder och till företag i en utvecklande bransch kommer vi i bilsporten ha mycket nytta av, säger Peter Lindkvist, kommersiellt ansvarig på Svensk Bilsport. 

Colabit är idag distributör av både biobränsle och fossilt bränsle via 7 försäljningskontor och 120 stationer i Sverige och Norge. Den primära förnybara produkten idag är HVO100 som har samma egenskaper som traditionell diesel men med upp till 90% lägre CO2 utsläpp. Den kan användas i alla existerande dieselbilar, utan någon modifiering. Bolaget avser att bygga egen fullskalig produktionsanläggning till 2025.

–  Det ska vara enkelt att vara klimatsmart och verksamheter som bilsport ska inte behöva bromsas upp. Vår vision är att hjälpa människor minska sin klimatpåverkan genom att skapa förnybara drivmedel som fullt ut kan ersätta fossil bensin, diesel och flygbränsle. Vi ser positivt på det här samarbetet som gynnar en hållbar bilsport med befintlig bilpark och infrastruktur, säger Magnus Nyfjäll VD Colabit.

 

– Att vi nu ingår i samarbete med Colabit är helt i linje med den hållbarhetsinriktning som Svensk Bilsport arbetar mot, säger Mikael Norén, Svensk Bilsports miljösamordnare. Att på ett betydande sätt minska och slutligen eliminera utsläppen är ett av de sista hindren för att motorbanor verkligen ska ses som stora resurser i samhället, både miljömässigt och socialt. Idrottens samhällsnytta är ju vida känd och faktum är att motorbanor är viktiga för att utveckla och testa ny teknik.  

- Och många undersökningar av biologisk expertis, även internationellt, visar att ännu aktiva motorbanor bland annat hindrar igenväxning och därmed ofta har betydligt högre artrikedom än omgivningen, för den så viktiga biologisk mångfalden – lika viktig som klimatfrågan enligt miljövetenskapen.

- Därför är det av flera skäl viktigt att vi kan genomföra transformeringen till hållbart tävlande på våra banor med befintlig bilpark. Att ha med ett så miljömedvetet företag med starka resurser på den resan blir väldigt intressant. Det kommer behövas en bred palett av lösningar för att samhället ska bli fossilfritt och mer miljövänligt, säger Mikael Norén avslutningsvis.


Mer information om Colabit finns här. 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg