Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sören Emmervall

Dags för SM Virtuell Racing Formel by Hankook

03 SEP 2021 14:25
Ännu ett virtuellt SM står redo att starta. Den 9 september är det dags för SM Virtuell Racing Formel by Hankook. Fyra deltävlingar i iRacing i formelbilar är vad som väntar förarna som utmanar om SM-guldet.
  • Skapad: 03 SEP 2021 14:25

Antalet virtuella bilsportare växer, precis som tävlingarna där det varje vecka körs race i den svenska e-racingligan. Flera framgångsrika förare där förväntas nu vara med och köra om ett SM-guld när SM Virtuell Racing Formel by Hankook startar med kval den 9 september och den första tävlingen 14 september. Innan varje deltävling kommer det gå ett öppet förkval genom iRacings Time Attack-funktion. Dessa kommer gå varje torsdag till söndag veckan före kommande tävlingstisdag.

Totalt fyra deltävlingarna kommer sätta förarna på prov på de kända banorna Okayama, Nürburgring, Catalunya och Red Bull Ring.

- Jag tycker blandningen med de här fyra banorna speglar en bredd i mästerskapet då de har lite olika flow och där det gäller att hitta rätt inom olika områden. Nürburgring är en tight bana där du lätt kan förlora mycket på ett litet misstag, medan exempelvis Catalunya är en bredare banan med fler långa svepande snabba partier där det gäller att våga utnyttja sin fart, säger Niklas Falk, från Svensk Bilsports virtuella utskott och tillägger.

- Många av förarna som kör SM är så kompetenta och erfarna så det kommer bli just de små marginalerna som blir avgörande, tror jag.

Förutom att en förare efter målgång i sista tävlingen kommer kunna titulera sig som svensk mästare finns det även ett teammästerskap att köra om. Teamen kommer innehålla tre förare och gemensamt samla poäng till sitt team samtidigt som de kör om det individuella mästerskapet.

- Inom den virtuella bilsporten växer nu teamsatsningarna och att vi i ett SM nu även har ett teammästerskap tycker jag visar att vi möter upp den utvecklingen, säger Niklas Falk.

Fyra deltävlingar väntar och bilarna som kommer köras i SM Virtuell Racing Formel by Hankook  är Dallara F3 och naturligtvis är de utrustade med Hankookdäck.

- Hankook var med oss som partner i virtuellt SM redan förra året då de klev in i det rally-SM som då kördes. Vi är riktigt glada att Hankook vill fortsätta sitt samarbete med oss. Jag tycker också att Hankooks engagemang visar hur stor den virtuella bilsporten är just nu och jag tror att det bara kommer växa, säger Jörgen Ekwall, marknadschef på Svensk Bilsport.


Mer information om SM Virtuell Racing Formel by Hankook och hur du gör för att delta finns här på,
https://www.sbf.se/Sportgrenar/Virtuellbilsport/Nyheter/SMVirtuellRacingFormelbyHankook/

Det är inte bara äran och känslan av att kunna titulera sig som svensk mästare som de tävlande kör om. Det finns även ett fint prisbord för de som deltar i SM Virtuell Racing Formel by Hankook, bland annat En dag på racingbanan med Hankook och Svensk Bilsport där man får köra tillsammans med en landslagsförare på Mantorp Park och ett set vinterdäck från Hankook.

Priser SM Virtuell Racing powered by Hankook

1:a Svensk Mästare
- Guldmedalj
- En dag på racing banan med Hankook och Svensk Bilsport 2021. Köra tillsammans med en landslagsförare på Mantorp Park. (värde ca 10 000 SEK) *
- Ett set (4 st) Vinterdäck från Hankook, iPike RS2 (dubbade) eller iCept IZ 2 (friktion) (värde ca 8000 SEK) ***
- 1 st SRD-Pro rigg med valfri wheel deck (värde ca 4900 SEK)
- Presentkort från Inet på 4000 SEK

2:a
- Silvermedalj
- En dag på racing banan med Hankook och Svensk Bilsport 2021. Åka med tillsammans med en landslagsförare på Mantorp Park. (värde ca 6 000 SEK) *
(värde ca 6 000 SEK) **
- Presentkort från Inet på 3000 SEK

3:a

- Bronsmedalj
- En dag på racing banan med Hankook och Svensk Bilsport 2021. Åka med tillsammans med en landslagsförare på Mantorp Park.  (värde ca 6 000 SEK) **
- Presentkort från Inet på 2000 SEK

Teammästerskapet
- Pokal/Plakett
- 3 st Logitech G533 Headset

Lottas ut bland alla tävlande efter kvalen
- Ett set (4 st) Vinterdäck från Hankook, iPike RS2 (dubbade) eller iCept IZ 2 (friktion) (värde ca 8000 SEK) ***
- 3 st - 3 h i Svensk Bilsports/landslagets motionsimulator på Bosön (värde ca 3500 SEK)

- 1 st Logitech TrueForce G923 Racing Wheel PC/PS4/PS5 (värde ca 3390 SEK)
- 2 st Logitech PRO X Gaming Headset 7.1 (värde ca 990 SEK)
- 3 st Hankook-kit med Tröja och andra Hankookprylar (värde ca 400 SEK)

- 1 st Logitech TrueForce G923 Racing Wheel PC/PS4/PS5 (värde ca 3390 SEK)
- 2 st Logitech PRO X Gaming Headset 7.1 (värde ca 990 SEK)
- 3 st Hankook-kit med Tröja och andra Hankookprylar (värde ca 400 SEK)


*Förutsatt att eventet går att genomföra kopplat till restriktioner för Covid-19 samt att vinnaren har giltigt svenskt körkort. Preliminär dag är 19 oktober på Mantorp Park.
**Förutsatt att eventet går att genomföra kopplat till restriktioner för Covid-19 samt att vinnaren fyller minst 13 år under kalenderåret. Preliminär dag är 19 oktober på Mantorp Park.
*** Vinstdäcken har ett maxvärde ute i konsumentledet på 8 000 SEK och Hankook förbehåller sig rätten att byta produkt ifall önskad dimension ej finns i lager. Frakt, fälg och montering av däck ingår inte.
Nedan info gäller alla priser:
Deltagaren ansvarar för eventuella kostnader som uppkommer till följd av deltagande eller vid vinst i tävlingen. Vinsten kan inte överföras eller bytas mot kontanter och eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

 

 

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg