Hoppa till sidans innehåll

Det närmar sig för Astrid och Milla

28 SEP 2020 08:31
I oktober genomförs shoot-outen, det första steget i FIA:s satsning Girls On Track – Rising Stars och två svenska tjejer finns med på plats. Astrid Almlöf och Milla Sjöstrand.
  • Uppdaterad: 28 SEP 2020 08:31

Shoot outen till Rising Stars sker i Frankrike i oktober, därifrån kvalar 12 personer vidare till training camp 1. Senare i år fortsätter ett ännu inte angivet antal förare till training camp2. Klart är att det tillslut är fyra förare som går vidare till uttagningsprocessen som görs tillsammans med Ferraris F1 team. För den som klarar sig hela vägen finns en styrning i Formel 4 och med det en rejäl chans vidare i karriären. 

Rising Stars-projektet är framplockat av FIA för att få fram fler kvinnliga förare och hitta de bästa 12- till 16-åringarna för att hjälpa dessa till en professionell karriär inom motorsport. Över 70 nomineringar kom in till FIA från olika delar av de 145 länder som finns med inom det internationella förbundet. 20 förare har nu gått vidare efter uttagningsprocessen där Sverige har med två i form av 14-åriga Astrid Almlöf och 12-åriga Milla Sjöstrand som nu båda laddar för Shoot outen i oktober.

Astrid Almlöf var i mitten av september och kördes Ladies Cup i Frankrike, en snabb bana där Astrid körde till sig en sjunde plats inför finalen. En final där hon dessvärre blev avtryckt tidigt i racet. Men med lika snabba tider från helgen som vinnaren körde på reste Almlöf  hem med viktiga erfarenheter.

På hemmaplan har Milla Sjöstrand inte bara suttit bakom ratten i sin kart, hon har även gästat Lilla Sportspegeln och i helgen satt hon med som gäst i TV4:s Nyhetsmorgon.

Inslaget kan ses här. 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg