Hoppa till sidans innehåll

Det tätnar i rallycrosstoppen inför finalhelgen i Kalix

07 AUG 2022 16:02
Samtliga tre mästerskapsledare inför helgen i Strängnäs reser till Kalix i fortsatt ledning. Men för någon är de jagande betydligt närmare nu.
  • Uppdaterad: 07 AUG 2022 16:02

Oskar Hellstrom jokerWEBB.jpg

Endast junioren Oskar Hellström fortsatte att dryga ut sin mästerskapsledning. Hemmaföraren Hellström gjorde rent hus när han vann alla sina heat. Och det efter sämsta tänkbara förberedelser.

– Jag har legat sjuk i veckan och känner mig fortsatt lite halvsjuk så jag har kämpat hårt under hela helgen och är så jädra trött nu, konstaterade juniorsegraren efter finalen.
– Det känns riktigt bra inför finalhelgen och ett stort tack till pappa för all support, avslutade Hellström.

Volvo med huvWEBB.jpg

För Hellströms hemmaförenig Strängnäs AMS var det tredje helgen i rad med rallycross på schemat. Efter RallyX och Nitros rundade nu föreningen av trippeln med SM-deltävling fyra. En tävling som klarade sig från regn under tävlingsheaten. Och en tävling som bjöd publiken på mycket action med hopp, rullningar och tuffa fighter med många omkörningar på den nyanlagda banan utanför Strängnäs.

Starö jokerWEBB.jpg

I 2400 kom Andreas Israelsson till tävlingen med en ledning på 20 poäng till närmast jagande Rasmus Olsson. Och Olsson kom att plocka in lite poäng på serieledaren som den här gången inte lyckades ta sig till final. Det gjorde Olsson. Väl i finalen tog Rasmus Olsson upp kampen om ledningen med Robin Starö som tog täten i finalen. Och det såg ut att kunna bli ytterligare en näve poäng att lägga till de redan inkörda för Olsson. Men dessvärre för Rasmus Olssons del försvann de poängen i en däcktrave som han slog i och därefter la sig på taket. Heatet rödflaggades med en Robin Starö i ledningen.

– Jag visst att Olsson var nära och jagade och sen kände jag att det högg till i min bil och efter det ropade de på radion att han gått upp på taket, sa Robin Starö efter finalen.

Finalen startade om utan en Rasmus Olsson och även denna gång kunde Robin Starö ta hand om ledningen och efter det var det ingen av de övriga i finalen som mäktade med att jaga ifatt.

– Jag är mest nöjd med att vi lyckades hålla ihop det. Jag har gjort en del slarv under säsongen och det har straffat sig, men nu höll det hela vägen in i mål, sa Starö efter finalen.

Efter flest poäng inkörda i kvalkörningen och seger i semifinal och final plockade Starö in en hel del mästerskapspoäng på täten och är inför finalhelgen tvåa, åtta poäng bakom Andreas Israelsson.

– Vi ska göra vad vi kan för ny seger vid nästa tävling, avslutade Robin Starö till svenskbilsporttv.se

Solen hade knappt hunnit upp över Strängnäs motorstadion innan Filip Martinssons mekaniker fick kasta sig över att plocka ur den trasiga växellådan som gick sönder under morgonens wrm up. Och då hade de redan bytt en trasig växellåda igår när Martinsson körde ut från andra omgången med det första haveriet.
Under söndagens första kvalomgång gick ratten sönder så att sista varvet fick styras med rattnavet och i sista kvalet drog Martinsson på sig en bestraffning på tre sekunder då han körde på Tingsten när denne skulle in i jokern. Men Martinsson lyckades ta sig till final som trea i sin semi.
Under hela denna berg och dalbanehelg för Martinsson smög Anton Eriksson Therus där bakom och knep poäng efter poäng. När finalfältet rullade ut till start var Therus där och då endast en poäng bakom mästerskapsledande Martinsson.

Filip Martinsson jokerWEBB.jpg

Då satte Filip Martinsson allt på ett kort och chansade på att sätta en perfekt start. Det lyckades. När den gröna lampan tändes var Martinsson från andra raden snabbast i väg och in i första sväng lyckades han runda på yttersidan och kunde landa i täten efter hoppet samtidigt som Therus slog punktering på vänster bak i samma sväng. Första gången under helgen fick sen Filip Martinsson åka fritt i täten. En position han behöll hela vägen in till målflaggan.

– Det har varit en skithelg helt enkelt. Så att avsluta så här var verkligen så skönt, sa Filip Martinsson efter finalen.

Med segern i finalen är Filip Martinsson fortsatt i topp i 2150-klassen när SM i Rallycross blickar fram mot en avslutande finalhelg i Kalix 19-21 augusti.

Resultat från SM i Rallycross finns här. 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg