Hoppa till sidans innehåll

Dino Beganovic avslutar med stil på pallen

24 OKT 2022 12:33
Dino Beganovic har rundat av sin titelvinnande säsong i Formula Regional European Championship med en pallplats i söndagens avslutande finalrace på italienska Mugello. 
  • Skapad: 24 OKT 2022 12:33


 

Beganovic säkrade Formula Regional-titeln i förtid redan i helgens inledande lopp på lördagen, och blev samtidigt den förste svensken någonsin att vinna det stenhårda formelbilsmästerskapet på karriärtrappan mot Formel 1. 
 
Den östgötske Ferrari-adepten fick sedan ännu en anledning att fira med en stark avslutande insats på söndagen, då han från fjärde startruta snabbt lade beslag på tredjeplatsen med en resolut manöver på yttern på det första varvet i säsongens sista race.
 
Beganovic höll sedan sin position under resten av loppet, och kunde därmed lägga ytterligare en pokal till sin samling och avsluta säsongen med stil.
 
- Det har varit en bra helg och ett fint avslut på den här säsongen, säger Dino Beganovic. Efter att ha säkrat titeln igår är det känslosamt att få stå på pallen idag och fira det här med teamet nedanför. Det känns väldigt skönt att kunna avsluta hela det här äventyret på ett så pass bra sätt. 
 
Framgångarna vid helgens final sätter en lämplig punkt för Beganovics guldkantade Formula Regional-säsong. 18-åringens väg till titeln har omfattat fyra segrar – varav en i mästerskapets prestigefyllda evenemang i Monaco – och totalt 12 pallplatser på 20 race (13 inräknat en fortsatt omtvistad andraplats på Paul Ricard i juni). 
 
- Den här säsongen har varit en absolut fullträff, avslutar Dino Beganovic. Jag har vunnit min första formelbilstitel, jag vann i Monaco och vi vinner teammästerskapet. Vi kunde helt enkelt inte ha önskat oss mer. Det här är resultatet av allt hårt jobb vi lade ner i det tysta under vintern. Det var där vi satte grunden.
 
Beganovic må ha varit ensam bakom ratten ute på banan – men Linköpingsonen är väl medveten om att framgångssagan 2022 i högsta grad varit en kollektiv insats.
 
- Jag kommer aldrig glömma den här säsongen, och återigen; det här hade aldrig varit möjligt utan teamet, alla runt omkring mig och mina sponsorer. Det går inte att summera något sådant här utan att tacka dem alla, från hjärtat. Nu är det dags att fira det här, och sedan börjar vi jobba igen inför nästa spännande utmaning. 
 
Information om Beganovics planer för racingsäsongen 2023 kommer att kommuniceras inom kort.  


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg