Hoppa till sidans innehåll

Dino Beganovic utökar podiumsvit

07 JUN 2022 07:47
Dino Beganovic utökade sin perfekta rad av pallplatser under årets Formula Regional European Championship-säsong med två nya besök på podiet vid helgens tävlingar på Circuit Paul Ricard.
  • Skapad: 07 JUN 2022 07:47

Den svenske Ferrari-junioren slogs än en gång om segrarna och underströk sin fart med en ny pole position.
 
Beganovic slutade tvåa i båda helgens race på den franska Formel 1-banan, och har därmed tagit sig upp på pallen i samtliga de åtta lopp som körts så här långt under 2022.
 
Östgöten satte också tempot i kvalet till Race 1 och säkrade i och med det sin tredje pole position den här säsongen. 
 
Framgångarna markerar en eftertrycklig vändpunkt för Prema Powerteam-stallet på Paul Ricard-banan, där det italienska teamet tidigare haft problem att hitta farten.
 
- Det är fantastiskt att kunna förlänga min pallsvit ytterligare och det är ganska otroligt att vi faktiskt aldrig varit sämre än tvåa i något av de här åtta första loppen, säger Dino Beganovic. Det är mer än jag hade förväntat mig den här helgen, på en bana där vi tidigare inte har varit särskilt bra. Jag är både glad och stolt över teamet som äntligen lyckats knäcka koden här, och att lämna Paul Ricard med en pole position och två andraplatser känns väldigt skönt.    
 
Faktum är att Beganovic även hade ett bra slagläge på segern i framför allt det avslutande racet på söndagen, där han pressade ledande Gabriele Minì hårt i en duell där båda förarna till slut tillfälligt hamnade utanför banan. 
 
- Jag var väl inte helt nöjd med hur den situationen utspelade sig, och jag kände verkligen att vi hade farten för att vinna det racet, förklarar Dino Beganovic. Jag var klart snabbare än Gabriele och var till och med förbi honom i bromszonen, men jag antar att det är sådant man får acceptera. Jag är lite besviken över att ha missat segern, men allt som allt har det varit ännu en grym helg. 
 
Efter helgens tävlingar drygar Beganovic nu ut sin ledning i Formula Regional European Championship till 63 poäng. Nästa deltävling körs på holländska Zandvoort om två veckor.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg