Hoppa till sidans innehåll

Drömstart för Dino Beganovic - seger på Monza

25 APR 2022 08:31
Dino Beganovic fick till en riktig fullträff i säsongsupptakten för Formula Regional European Championship
  • Skapad: 25 APR 2022 08:31

Beganovic fick en kanonstart av säsongen när han körde hem sin första seger i det stenhårda formelbilsmästerskapet och dessutom beträdde pallen ytterligare en gång i en kraftfull premiäruppvisning på Monza.
 
Beganovic var i storform under hela helgen på den italienska Grand Prix-banan, där han omdömesgillt navigerade sig genom svåra väderförhållanden och befäste en tidig ledning i mästerskapstabellen.   
 
Ferrari-junioren satte ribban direkt i det första tidskvalet på lördagsmorgonen med en eftertrycklig pole position, mer än tre tiondelar före närmaste konkurrent i det massiva, 37 bilar stora startfältet.
 
Ett kraftigt regnfall innebar att förutsättningarna förändrades markant in mot racestart – men Beganovic lät sig inte stressas. Istället fortsatte Linköpingsonen att behålla kontrollen i vätan, ledde från start till mål, och underströk sin fart med tävlingens snabbaste varv på sin väg mot en grandslam-artad första Formula Regional European Championship-seger.
 
- Yes! Vilken start på säsongen, utbrister Dino Beganovic. Pole position, snabbaste varv och seger – det kunde inte ha blivit bättre. Det var en tuff dag på jobbet med kval i torrt och race i regn, men vi visade att vi hade farten i alla förhållanden. Jag är överlycklig över att få inleda säsongen med min första seger i mästerskapet. En fantastisk känsla!

Efter lördagens succé fortsatte Beganovic sedan på den inslagna vägen även under söndagen, då han tog målflagg som tvåa i det helgavslutande Race 2 och därmed cementerade en dubbelseger för Prema Powerteam bakom estländske stallkamraten Paul Aron. 
 
- Teamet har gjort ett otroligt jobb hela helgen och vi har haft en grym bil här runt Monza, avslutar Dino Beganovic. Det var viktigt att vi verkligen tog vara på det och fick med oss ett bra resultat, och det lyckades vi med. Jag är så glad för hela teamets skull, här på vår hemmaplan och allt. Stort tack till Prema, Ferrari Driver Academy och till mina sponsorer för den här möjligheten att få uppleva en av de bästa helgerna i min karriär så här långt. 
 
Med första och andra plats i premiärhelgens två race tar Dino Beganovic hand om en tidig ledning i förarmästerskapet.

Formula Regional European Championship stannar kvar på italiensk mark även för nästa deltävling, som körs på Imola-banan utanför Bologna den 6-8 maj.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg