Hoppa till sidans innehåll

Drömstart i USA för Linus Lundqvist

29 JUN 2020 07:56
Lundqvist var i absolut storform när FR Americas inleddes på Mid-Ohio Sports Car Course under helgen, och lämnar premiären med ett smått osannolikt facit av två segrar, två pole positions och två snabbaste varv.
  • Skapad: 29 JUN 2020 07:56


Lundqvist var i absolut storform när FR Americas inleddes på Mid-Ohio Sports Car Course under helgen, och lämnar premiären med ett smått osannolikt facit av två segrar, två pole positions och två snabbaste varv. 

Tyresö-föraren ledde vartenda varv av helgens båda race, och tar en tidig ledning med 14 poängs marginal i mästerskapet – där en fullt finansierad styrning i INDYCAR-supportande Indy Lights till 2021 står på spel.

– Det har varit en helt fantastisk helg, en riktig drömstart på säsongen, säger Linus Lundqvist. Det är svårt att ta in det. Jag har varit här i USA i mindre än två veckor och att få med sig ett sådant här resultat direkt i premiären är otroligt. Stort tack till mitt team, Global Racing Group, som verkligen har välkomnat mig med öppna armar. Det här var ett teamarbete och vi visade verkligen att vi träffat rätt.

Lundqvist – som också toppade fredagens fria träning och noterade ett nytt varvrekord i kvalet – vann båda helgens race före amerikanen David Malukas. Trea i söndagens finalheat blev Malukas teamkamrat i HMD Motorsports, Santiago Urrutia.

Både Malukas och Urrutia var klara för Indy Lights den här säsongen innan serien tvingades till ett uppehåll på grund av coronapandemin. Urrutia har redan slutat tvåa totalt i Indy Lights två gånger.

– Naturligtvis har jag fått ta i för att vinna, men det har ändå varit väldigt mycket under kontroll och innanför marginalerna hela tiden, fortsätter Linus Lundqvist. Det kunde helt enkelt inte ha gått bättre, och det är ytterst sällan man kan säga så i motorsport. Samtidigt är jag säker på att våra rivaler inte kommer ligga på latsidan framöver, så det gäller att vi fortsätter utvecklas. Vi har inte råd att stå still – men just nu tänker jag njuta av det här ett tag!

Nästa deltävling för Formula Regional Americas är inplanerad till den 17-19 juli på Virginia International Raceway.

Mera Linus Lundqvist
Linus Lundqvist har tidigare tävlat i andra F3-sammanhang och nådde sin största framgång när han 2018 vann brittiska F3-mästerskapen. Här i Svensk Bilsports magasin Pole Position kan du läsa en lång intervju med Linus Lundqvist efter det framgångsrika året och hur han då såg på framtiden.

https://www.sbf.se/globalassets/svenska-bilsportforbundet/filer/media/pole-position--18.pdf

Och inför USA-äventyret träffade SVT Linus Lundqvist en natt ute på Bosön i Svensk Bilsports simulator när han laddade med virtuell bilsport inför avresan till USA.
Se det här, https://www.svt.se/sport/motorsport/tavlar-ensam-i-natten


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg