Hoppa till sidans innehåll

Dubbelhelg och ny design för Felix Rosenqvist i Illinois

28 AUG 2020 08:20
Med Indy 500 nu lagt till handlingarna fortsätter Indycar med full intensitet. I helgen väntar en dubbel med två stycken race på Gateway-ovalen i Madison, Illinois.
  • Skapad: 28 AUG 2020 08:20

En tävling dit Felix Rosenqvist anländer med målet att ta nästa viktiga steg i sin ovalkörning.
 
Rosenqvist slutade på 12:e plats i Indy 500 i söndags, i ett race som började tufft men som avslutades med en mer positiv känsla. När INDYCAR-fältet nu återgrupperar på en annan teknisk oval, den hälften så långa (1.25 miles / 2.0 km) Gateway-banan, är Rosenqvist tydlig med vilken typ av besked han söker.
 
- Vi kommer till Gateway direkt efter Indy 500, så det är väldigt mycket ovalkörning just nu, säger Felix Rosenqvist. Rent historiskt kanske det inte passar mig allra bäst rent resultatmässigt, men för min utveckling är det perfekt. Jag behöver mer träning på ovalerna. Jag är övertygad om att det går åt rätt håll, men man kan inte stressa fram den känslan man måste ha. Jag ser fram emot helgen och mitt mål, efter allt jag lärde mig i Indy 500, är att göra mitt bästa ovalresultat hittills. 
 
Rosenqvist var på väg mot en pallplats i säsongspremiären på ovalen i Texas tidigare i år, men kraschade några varv från mål när han var på väg ikapp ledande Chip Ganassi Racing-kollegan Scott Dixon.

Faktum är att Rosenqvists bästa placering på en oval istället är en 11:e plats just på Gateway förra året - men det kunde ha blivit betydligt bättre än så redan då.

- Jag tycker att Gateway är en av de roligaste ovalerna, och vi hade ett riktigt bra race där i fjol, fortsätter Felix Rosenqvist. Jag kvalade topp tio, bara några hundradelar bakom Scott (Dixon), och sedan låg jag femma-sexa i racet innan vi hade en väldig otur med flera gulflaggor. Det vore skönt att ta en topp fem på en oval nu.

I år är det alltså två race som gäller på Gateway; ett på lördag, och ett på söndag. Båda loppen startar kl. 21.45 svensk tid och körs över vardera 200 varv. Startuppställningen till båda racen avgörs i lördagens tidskval.

Felix Rosenqvists Chip Ganassi Racing-bil kommer i söndagens race att bära energidryckstillverkaren Monsters färger. Under lördagen kör 28-åringen med sin ordinarie NTT DATA-design.  

INDYCAR-helgen i Illinois smyger igång med ett inledande träningspass under fredagen


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg


Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngFolksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png