Hoppa till sidans innehåll

Dubbelpall för Linus Lundqvist i Portland

14 SEP 2021 08:35
Linus Lundqvist tog sig tillbaka upp på Indy Lights-pallen när han beträdde podiet i båda helgens race på Portland International Raceway och samtidigt befäste sin position i mästerskapets topp tre.
  • Skapad: 14 SEP 2021 08:35

Lundqvist slutade trea i båda loppen i Oregon, USA, där han utkämpade en konstant kamp mot de båda titelrivalerna Kyle Kirkwood och David Malukas.

Lundqvist, som till skillnad mot sina båda amerikanska huvudkonkurrenter aldrig tidigare kört på Portland-banan, visade prov på omedelbar fart genom att sätta tempot på fredagens träningar.

Tyresö-sonen fortsatte sedan i samma anda när han kvalade in i första startled till båda helgens race, strax bakom Global Racing Group with HMD Motorsports-kollegan Malukas.

I Race 1 valde Lundqvist, som ende förare i topp fem, att använda gamla däck för att istället spara sin sista nya uppsättning till söndagens Race 2. Med en effektiv defensiv lyckades 22-åringen ändå försvara en plats på pallen och ta målflagg som trea.

I söndagens avslutande race var siktet följaktligen högt ställt, och Lundqvist utmanade också för ledning när han uppvaktade Malukas hårt tidigt i loppet.

I samband med ett omkörningsförsök i de beryktade Festival-kurvorna lyckades emellertid Kirkwood istället smita förbi båda GRG/HMD-bilarna, samtidigt som Lundqvist blev kvar bakom Malukas och till slut korsade mållinjen som trea för andra dagen i rad. 

Helgens två pallplatser är Lundqvists sjunde respektive åttonde under 2021, svenskens debutsäsong i Indy Lights, och cementerar hans tredjeplats i den sammanlagda mästerskapstabellen när två deltävlingar återstår. 

- Det har varit en bra helg överlag, och det är skönt att vara tillbaka på pallen, säger Linus Lundqvist. Jag hade hoppats på mer i det andra racet på nya däck, men det föll inte riktigt på plats den här gången. Det har varit tuff, tight racing med David och Kyle i helgen, men det har alltid varit schysst och vi har en bra respekt för varandra. En helt OK helg, men vi vill mer och jag ser redan fram emot att vara tillbaka på banan om bara några dagar. 

Säsongens näst sista deltävling körs en bit söderut på den amerikanska västkusten redan kommande helg, när fältet rullar vidare till Laguna Seca i Kalifornien.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg