Hoppa till sidans innehåll

Dubbel triumf för Bollnäs MK

07 AUG 2018 16:17
Efter all torka fick crosskartfolket möta regn hos Bollnäs MK på Eriknäsbo Motorstadion. Hemmaåkarna Viktor Andersson och Mattias Ohlsson lyckades vinna dubbelt i Xtreme.
  • Skapad: 07 AUG 2018 16:17

 

När nu Bollnäs MK för första gången arrangerade en SM-deltävling i Crosskart fanns förhoppningar om att Viktor Andersson, eller Mattias Ohlsson, skulle finnas med där framme. Viktor körde bara ett par tävlingar förra året, och skrapade då ihop 24 poäng. I år började han med en bränslepump som bara fungerade ibland och fick bara med sig ett poäng, men i Tomelilla var han trea.
– Det är inte svårt att räkna ut vilken tävling jag vill räkna bort framöver. Och klart att jag gärna ville leverera på hemmaplan, säger Viktor.
Han, Charlie Agerheim, Max Johansson, Martin Enlund, Linus Östlund och Jonathan Eskilsson gick i land med två vinster vardera i kvalet. Till A-final gick också Max Rundberg och Mattias Ohlsson, som i vanliga fall satsar på SM i Rallycross där han leder 2400cc inför finalen i Kalix.
– Men det är tvärkul med Crosskart! Även om det har varit mycket strul så här långt, konstaterar han.

Efter två motorras skulle detta bli tredje gången gillt! Problemet var bara att han tvingades bryta andra omgången och tog sig med sina 17 poäng bara till C-final.
Fortsättningen grejade han dock galant genom att susa in i alternativet direkt och sedan hålla ledningen i både C och B. Från sista led i A var han snabbt uppe i rygg på Viktor.
– Hade det varit någon annan hade jag nog gjort hårdare framstötar, men jag unnade Viktor segern. Så det gällde mest att hålla tätt bakåt, säger Mattias.
De två strålade ikapp med solen som åter visade sig efter prisutdelningen. Trea Haninges Charlie Agerheim. Ledande Linus Östlund, Finnskoga MK blev för ovanlighetens skull bara åtta. Det gör att Charlie har tio poäng upp och att Isac Egonsson (trea i B-finalen) delar bronsplatsen med Viktor, sju poäng bakom Charlie.
– Det är jättekul att ingen stuckit iväg och avgjort redan. Och för min det var det ju perfekt att Mattias var med och rörde om, avslutar Viktor.

Segrare i övriga klasser blev:

125cc Sebastian Enholm, Teknis MC
250cc Isak Reiersen, Östmarks MFF
650cc Markus Andersson, MK Kopparberg
85cc Elias Nilsson, Likenäs MK

40+ Cup Niklas Fransson, Västerås MS

 

Nästa deltävling i SM/JSM arrangerar MK Team Westom på banan i Arvika den 18-19 augusti.

 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor
 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link