Hoppa till sidans innehåll

Dubbla VM-tävlingar i Riga för Rallycrossen

17 SEP 2021 08:03
Till helgen körs nästa runda av VM-serien i Rallycross. På schemat i Lettland står dubbla tävlingar. Och på start står tre svenska världsmästare. 
  • Skapad: 17 SEP 2021 08:03

Johan Kristoffersson är regerande världsmästare, men efter tre körda tävlingar står Kristoffersson utan seger. Något han inte upplevt på flera år. 

- Vi har verkligen inte haft marginalerna på vår sida ännu så länge i år. Det gör att det ser lite tufft ut i mästerskapstabellen just nu, men vi kommer fortsätta att fokusera på de kommande tävlingarna och är laddade för en helg i Riga, säger Johan Kristoffersson. 

Johan Kristoffersson Fra VM -21.jpg

Leder mästerskapet efter tre körda tävlingar gör Timmy Hansen. Han är i topp på 85 poäng, tio poäng före tvåa, lillebror Kevin. I helgen står många poäng på spel då det är dubbla tävlingar. 

- Den här banan har fungerat bra för mig tidigare. Det är ännu en bana med bra grepp, så för oss blir det viktigt att ta med det vi lärde oss senast i Frankrike och få ut det även här, säger Timmy Hansen och fortsätter.
- En dubbeltävling är alltid extra hårt, speciellt för mekanikerna som kommer få jobba för fullt, men även för hela teamet.

Timmy Hansen Face Fra VM -21.jpg

Mästerskapsledande Timmy Hansen har vunnit i Riga. Han gjorde det 2019, då han även blev världsmästare. Regerande världsmästaren Johan Kristoffersson vann 2017, 2018 och en av de två tävlingarna 2020. Den andra då vann Mattias Ekström. Ekström som blev världsmästare 2016 kommer tillbaka till rallycrossen igen i helgen då han gör ett gästspel i Seat-teamet All-Inkl.com.  

Mer information finns på, www.fiaworldrallycross.com


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg