Hoppa till sidans innehåll

Dubble världsmästaren Kristoffersson gör comeback i VM

11 MAR 2020 14:00
Han har två raka VM-guld från 2017 och 2018. Förr året ägnades till rally och racing. Nu är Johan Kristoffersson tillbaka i rallycrossen. Och siktet är inställt på ett tredje guld.
  • Skapad: 11 MAR 2020 14:00

 Platsen är ett kylslaget byggvaruhuslager i utkanten av Stockholm. Men nyheten är värmande för svensk bilsport.

Arvikasonen Johan Kristoffersson dominerade den internationella rallycrossen under åren 2017 och 2018 då han körde hem VM-gulden. Då i ett fabriksteam tillsammans med Petter Solberg. Efter ett års frånvaro är han nu tillbaka. Nu i en nerskalad variant med ett enbilsteam där pappa Tommy Kristoffersson blir huvudansvarig. 

- Det känns otroligt skönt att stå här och presentera det här idag. Det har varit en lång och tuff resa men nu är det klart. Vi kommer ha basen i Arvika och driva det hela med vårt eget folk, men med en del tjänster från VW med personer som Johan arbetat med under de senaste åren han kört, både i rallycrossen, men även i rally och racing, säger Tommy Kristoffersson.

För Johan Kristoffersson har inte varit sysslolös under det gångna året och så sent som under Rally Sweden körde han rallybilen, men nu är det fullt fokus på rallycrossen igen. Arbetsredskapet för att ta upp kampen om medaljerna blir samma bil som han vann VM med senast han körde.

- Jag har nog inte tappat något direkt då jag kört både rally och racing under förra året men lite rattrost med starter och närkontakten finns nog, men körningen tror jag sitter bra. Men största frågan är väl om de övriga gått framåt med stora kliv. Det får vi väl se. Men det är några som såg riktigt starka ut förra året. Det är som alltid lite spännande att se var man står inför säsongen, säger Johan Kristoffersson.

En stor skillnad blir det under 2020. Johan Kristoffersson kommer vara ensam i sitt team.
- Det kommer bli svårare att vara själv, 2017 och 2018 hade jag kanske världens bästa chaufför att jämför allt med då Petter och jag körde tillsammans, så det kommer bli tuffare. Men det är det vi har att jobba med och vi har mycket data från de två åren, samtidigt som rallycrossen alltid ändrar sig och går framåt. Vi får köra efter bästa förmåga med det som vi har, berättar Johan Kristoffersson.

Sverige har fyra raka VM-guld i rallycross. Mattias Ekström 2016, Johan Kristoffersson 2017 och 2018 samt senast Timmy Hansen. Och den sviten ska fortsätta. I alla fall enligt Johan Kristoffersson.

- Målet är att vara med och kriga om guldet. Men det är nog många som är sugna på att bjuda upp till kamp där, avslutar Johan Kristoffersson.

Fem svenskar är nu klara för att köra VM i rallycross. Förutom Johan Kristoffersson är det Anton Marklund, Robin Larsson och bröderna Timmy och Kevin Hansen.

Mer information om VM i rallycross på, https://www.fiaworldrallycross.com/

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg


Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngFolksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartner


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png