Hoppa till sidans innehåll
Foto: Charly Lopez

Efter förbundsmötet - full fart framåt för Svensk Bilsport

23 APR 2021 14:06
Efter Förbundsmöte har nu styrelsen startat upp sitt arbete. Det är en taggad styrelse som känner sig full av energi och redo för utmaningen att leda Svensk Bilsport framåt på nationell och internationell nivå. 
  • Skapad: 23 APR 2021 14:06

- Vi är stolta och glada över att ha fått förtroendet med att fortsatt utveckla Svensk Bilsport och bygga vidare på allt bra som finns och gjorts tidigare. I det korta perspektivet har vi konstaterat två fokusområden, tilliten i rörelsen och att få i gång vår tävlingsverksamhet så fort som möjligheter ges, säger Svensk Bilsports ordförande Roger Engström.

Världen är i en tid av förändring där just nu tre stora frågor sätter agendan; hållbarhet, digitalisering och en global pandemi som påverkar alla, även idrottsvärlden. 
- Det är stora utmaningar vi står inför. Förändringar som redan nu påverkar oss och kommande utveckling är  något som vi inom bilsporten måste förhålla oss till och vara en del av. Exempelvis, Elektrifieringen av bilsporten och omställning till fossilfria bränsle är bara en av dessa utmaningar, säger Engström.

Tilliten till varandra inom en idrottsrörelse är en kanske den viktigaste byggstenen för att en gemensam utveckling ska kunna fortgå. Det personhot som drabbade en av de förtroendevalda i samband med Förbundsmötet var en ljusskygg handling som för första gången blev synlig.

Svensk Bilsport tar självklart kraftfullt avstånd från detta handlande. Det här är inget som vi står för och inget som vi ska ha inom bilsportrörelsen. Dessvärre har dessa kriminella handlingar träffat oss och framför allt den hotade hårt. Att ha olika åsikter inom idrottsdemokratin är en rättighet. Men detta som nu hänt är helt förkastligt och något Svensk Bilsport måste stoppa. När det gäller den hotade delegaten står förbundet till hundra procent bakom och kommer ställa upp med den hjälp som önskas. Svenska Bilsport kommer aldrig acceptera hot och trakasserier om det så är fysiskt, med ord eller i sociala medier.

- Vi måste bli bättre på att kommunicera och föra dialog med varandra i alla led inom bilsportrörelsen och med det bygga upp vår tillit. Som vi i styrelsen ser det är det den enda vägen framåt. Det är tillsammans vi ska utveckla Svensk Bilsport, säger Engström.

Det andra fokusområdet som styrelsen kommer prioritera under den närmaste tiden är att få fart på tävling- och träningsverksamheten på ett säkert sätt i linje med Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundets rekommendationer.

- Pandemin har lamslagit hela samhället och ingen vet när vi är tillbaka i något som kan kallas normalt igen. Dock måste vi börja planera för att komma igång med vår verksamhet, både tävlingar och träningar, och vi tittar på alla möjligheter. Att starta om Svensk Bilsport och hitta vägar för detta är prioriterat just nu, avslutar Svensk Bilsports ordförande, Roger Engström.

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg