Hoppa till sidans innehåll

Efterlängtad utbildning för tekniker i Dragracing

12 MAJ 2022 08:04
Efter två år av inställd utbildning i spåren av Coronapandemin kunde Dragracingen under första helgen i maj äntligen genomföra sin utbildningsträff efter FIA:s önskemål.
  • Uppdaterad: 12 MAJ 2022 08:09

Platsen för utbildningen var en av världens Top-10 Dragracingbanor, Tierp Arena i lilla Sverige. Arrangör var Svenska Bilsportförbundet som på uppdrag av internationella förbundet FIA genomförde utbildningshelgen.  

Ämnen som berördes var chassibyggnation, elektroniska styrsystem och hur man upptäcker felaktigheter i dessa, hur efterkontroller utförs, problemställningar inom junior dragsters, fuskprodukter inom säkerhet och mycket mer. Drygt 40 personer från nio länder fanns på plats under dagarna.

Deltagarna gick gruppvis mellan olika stationer och det var många givande diskussioner. Skillnaderna mellan de nio länderna var små men dessa gjorde att det pratades mycket, vilket var en av målsättningarna med träffen - att få en samsyn på reglementen.

— Summerat tycker jag att det var givande utbildningsdagar som säkert skulle uppskattas även inom andra bilsportgrenar. Utmärkt kursplats, bra stationer med mycket kunniga "lärare" i Mats och LG Eriksson, Andreas Arthursson. FIA besitter mycket erfarenheter och kunskap och jag ser det som en trygghet att Svensk Bilsport är en del av det och är med i utvecklingen av sporten, säger Magnus Krokström, Svensk Bilsports sportgenskoordinator för Dragracing.  

 

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg