Hoppa till sidans innehåll
Foto: McKlein

Ekström gästar rallycrossens Spahelg

10 MAJ 2019 10:23
De senaste tre åren har världsmästaren varit svensk. De senaste två deltävlingarna har segraren varit svensk. Och det är en svensk i topp i VM-serien inför den tredje deltävlingen som körs på Spa Francorchamps.
  • Skapad: 10 MAJ 2019 10:23

Till helgen gästas serien även av världsmästaren från 2016, Mattias Ekström.

Mattias Ekström som körde hem den första svenska världsmästartiteln i rallycross när han avgjorde serien i den tyska deltävlingen i Estering, 2016, har sedan dess varit på VM-pallen de senaste två åren. Inför i år klev Ekström av sin satsning. Men redan nu gör alltså den forne världsmästaren och DTM-vinnaren comeback. Och den sker i en av Mattias Ekströms tidigare Audi S1, nu ägd av JC Raceteknik.
- Det var när jag låg hemma på soffan och såg premiären som jag började fundera på att köra igen och att gå genom Eau Rouge i full fart på ställ kändes väldigt lockande, kommenterar Ekström sitt kommande inhopp i VM-serien. Och att Mattias Ekström blir att räkna med för övriga VM-förare i helgens tävling råder det ingen tvekan om. Ekströms facit talar sitt tydliga språk. Under sina fem år i rallycrossen har han vunnit tio gånger och klivit upp på pallen vid 22 tillfällen.

Tre svenskar kör hela serien v årets VM-serie. Och bäst har det börjat för Kevin Hansen som segrade i premiären och som senast i Barcelona var tvåa. Med det leder han tabellen inför helgens tävling. Han är tolv poäng före finländaren Niklas Grönholm. Grönholm som inte kommer till start i Belgien då han opererat blindtarmen. Något som öppnar dörren för Kevin Hansen att utöka ledningen i toppen. 
- Jag kommer inte ändra något på min inställning till den här helgen bara för att jag leder serien. Jag kommer åka till Spa och njuta av härlig racing, säger VM-ledaren Kevin Hansen inför premiären på ännu en ny banan för VM-serien i rallycross.

Förutom Kevin Hansen finns storebror Timmy Hansen med, just nu på en tredje plats i tabellen och på tofte plats är Anton Marklund. 

Mer information på.
www.fiaworldrallycross.comEpost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link