Hoppa till sidans innehåll

Elias Johansson snabbast när radiostyrd bilsport avslutade SM-veckan

03 FEB 2019 16:56
Radiostyrd bilsport var sista sportgrenen ut för bilsporten när den körde sin tävling i SM-veckan under söndagen. Och redan från start var det Elias Johansson som visade bra form.
  • Skapad: 03 FEB 2019 16:56

SM-veckan går mot sitt slut och för bilsporten som haft med fem grenar var radiostyrd bilsport sist ut i veckan. I Nordichallen avgjordes under eftermiddagen SM i klassen 1:10 2wd buggy. En klass med snabba bilar som klarar stora hopp.

Och det fanns det gott om. Både en väggvelodrom och en hårnål med en nedåtgående trappa i utgången. Något som krävde att man träffade rätt i linjen.
- Jag gick ut långt på platån för att komma rätt i hoppet ner, sa vinnaren Elias Johansson efter finalen.

En final som Johansson dominerade från start till mål under hela racet. Precis som under hela dagen. Och det räckte med god marginal till ett nytt SM-guld.
- Jag har haft en stabil körning idag. Hade några missar, men höll ihop det i finalen. Och det har varit målet under dagen att köra säkert och inte missa något. Man tappar så mycket mer på missarna än lite långsammare körning. Det gäller att ha bilen på alla fyra hjulen, säger Elias Johansson.Silvermedaljen knep Felix Angseryd och bronset tog Wilhelm Skjöldebrand hand om.

Fem SM-guldmedaljörer har korats för bilsporten under veckan i Sundvall. En av dem, Daniel Röjsel i rallyklassen 2wd, har vunnit guld i SM-veckan tidigare. Övriga fyra tog sitt första guld i en SM-vecka.

Nästa SM-vecka avgörs i Malmö med start vecka 26 i sommar.  

  


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info