Hoppa till sidans innehåll

EM-guld till Skärås

17 JUN 2019 10:34
Efter att ha vunnit den första deltävlingen i Wackersdorf hade västeråsaren Skärås ett bra utgångsläge inför den avgörande helgen i Italien. Något han tog till vara och säkrade EM-guldet i KZ2.
  • Skapad: 17 JUN 2019 10:34

Men det började inte riktigt i samma fart som vid första deltävlingen för Skärås under första dagens körningar.

- Det är tufft och det fattas någon tiondel fart för att kunna vara med o slåss på riktigt. Vi har närmat oss lite under dagen men behöver hitta lite mer, känns dock som att vi har närmat oss under dagen. Vi har gjort några förändringar till imorgon och kommer prova imorgon.
Ligger 9:a totalt för tillfället så vi är ändå bra med. 
Det är imorgon vi får poäng för mästerskapet och det är långt ifrån över. Vi ger det allt och hoppas att allt klickar imorgon, kommenterade Emil efter första dagen.

Men det skulle visa dig att justeringar och fart räckte under den avgörande dagen i italienska Sarno. Efter stabila kvalheat av landslagsföraren körde sen Emil i mål på en åttonde plats i finalen. Och de tilldelade poängen för det räckte för att säkra guldet framför gårdagens segrare, fransmannen Emilien Denner som slutade tvåa i EM.

- Stort tack till Energy Corse Racing, Galiffa Kart, sponsorer, familj, vänner som har gjort detta möjligt och hejat fram mig. Mäktigt kommenterade EM-guldmedaljören efter racet.

Ytterligare tre svenskar placerade sig bland de 16 bästa i EM. 11:a Philip Hall, 12:a Benjamin Thörnqvist och 16:e Alexander Dahlberg.

I Academy Trophy var Alexander Spetz efter stark körning 13:e man.

Mer info på, http://www.cikfia.com


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

 Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info