Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Hansson

EM-tävlingen Rally Poland nästa på programmet för Tom Kristensson

09 JUN 2022 15:40
Tom Kristensson och co-driver Andreas Johansson har knappt hunnit smälta segern i South Swedish Rally förrän det är dags för nästa tävling, denna gång fjärde deltävlingen i årets Europamästerskap, Rally Poland.
  • Uppdaterad: 09 JUN 2022 15:40

– Det känns helt rätt att efter fyra stabila tävlingar, varav två totalsegrar, ta klivet upp till en större och längre tävling som Rally Poland, säger Tom Kristensson i en paus i testerna i ett regnigt Polen.

Tom och Andreas kommer att köra samma Hyundai i20 R5 för teamet koWax/2Brally som han gjort i de tidigare tävlingarna i år. Det är inte första gången som Tom kör tävlingen. 2018 van hann klassen när han körde Junior-EM för ADAC Opel Junior Team, i en Opel Adam R2.

– Även om tävlingen körs i samma område som då, är det endast superspecialen Mikolajki Arena, som inleder tävlingen på fredag kväll, som är samma som då, Alla övriga 13 specialsträckor på ca 19 mil är nya, säger Tom, men karaktären blir den samma.

Huvudort är Mikolajki, i ett sjödistrikt i nordöstra Polen, i samma del av Polen där Tom körde och vann Raid Podlaski för några veckor sedan.

– Det är fina vägar men det kommer nog att vara lite uppkört andra rundan, då samtliga sträckor körs två gånger, spånar Tom Kristensson.

– Det blir jättetufft motstånd, men vi kommer att följa vår plan att hitta ett bra tempo, och efter ett antal tävlingar med bilen känner vi oss bekväma i den, så det går att snäppa upp lite i tempot.

Ett sent besked är att spanjoren Nil Solans, som ligger tvåa i EM efter tre deltävlingar kommer att bli teamkamrat i koWax/2BRally med Tom i tävlingen. Solans byter ut den VW Polo R5 mot teamets Hyundai i20 Rally2 bil 

Kristensson kommer även att få sällskap av klubbkompisen i SMK Hörby Victor Hansen med co-driver Victor Johansson, som tävlar i Junior EM med sin Ford Fiesta Rally4. Dessutom representerar Julia Thulin klubben som co-driver åt estländaren Robert Virves i en Ford Fiesta Rally3.  


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg