Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tom Banks

England nästa stopp för VM i rallycross

24 MAJ 2019 13:59
Till helgen körs den fjärde deltävlingen av årets VM-serie i rallycross. Och nu är det dags för anrika Silverstone att ta emot rallycrosseliten. Där det just nu är dubbelt svenskt i topp.
  • Skapad: 24 MAJ 2019 13:59Trots en mindre lyckad tävling i Belgien, för två veckor sedan är det fortsatt Kevin Hansen som är i topp i VM-tabellen, närmast jagad av broder Timmy, 11 poäng bakom.
- Jag ser fram mot Silverstone. Det är en bana som jag kan ganska väl och den är rätt teknisk vilket jag tror passar mig. Det gick bra i England förra året, så det ska bli kul att se vad vi kan göra där, säger VM-ledande Kevin Hansen.

Även en tredje svensk finns med i VM-serien. Anton Marklund just nu tia i tabellen. Marklund som var snabb i Belgien, men efter lite stolpe ut i semifinalen blev det, precis som för Kevin Hansen, ingen finalkörning för Marklund heller.
- Att sluta fyra i semifinalen i Belgien var inte vad vi väntade oss den helgen. VI hade verkligen farten med topptretider, säger Marklund och fortsätter.
- Vi kom aldrig iväg bra i starterna och då blir det svårare. Men vi har justerat en del och jag tror vi hittat rätt, så jag ser fram mot helgen.

Utöver VM så blir det i helgen premiär för EM-serien. Där Europamästaren från 2014, Robin Larsson nu är tillbaka. I år i en Audi som drivs av JC Raceteknik. Även Daniel Thoren och Peter Hedström finns med i EM-fältet. Och i Silverstone även rallystjärnan Pontus Tidemand.

Även RX2 kör helgen på rallycrossbanan som finns iordningställd på Silverstone. I RX2 leder Oliver Eriksson, nio poäng före finländaren Jesse Kallio.

Mer information finns på www.fiaworldrallycross.com


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link