Hoppa till sidans innehåll

En magisk weekend väntar i Höljes

04 JUL 2019 10:03
Rallycross-VM går i helgen in i sin sjätte omgång och den gör det med deltävlingen i Sverige och Höljes, The Magic Weekend. Förra året var det över 50 000 i publiken och arrangören spår ett nytt rekord. Och det är svenskt i topp i VM-tabellen.
  • Skapad: 04 JUL 2019 10:03

Timmy Hansen är en poäng före jagande broder Kevin i den totala tabellen inför tävlingen i Höljes dit det kommer ett fullt startfält. 25 bilar i Supercar-klassen dr bland annat Olsberg MSE är tillbaka. Kevin Eriksson och Sebastian Eriksson rattar varsin Ford. En bil de testat med framgång under våren på olika RallyX Nordic-tävlingar. Kevin som kört VM-serien de senaste åren och som vunnit en deltävling i Tyskland 2016 är alltså nu tillbaka.


Från Norge och tävlingen i Hell kommer Anton Marklund som den som var snabbast och fick stå överst och njuta champagne och glädje innan domarjury fråntog Marklund segern efter en teknisk överträdelse där ett fäste varit någon millimeter för tjock.
- Vi får komma tillbaka starkare till Höljes, sa Anton Marklund efter beslutet. Marklund som var trea i England och som har en formkurva som pekar uppåt.

Högst upp står just nu Timmy Hansen som i Norge missade finalen, men som trots det kunde behålla den totala ledningen i tabellen.
- Det var viktiga poäng och vi är fortsatt i topp och hoppas det går bättre i Höljes, säger Timmy Hansen.

Hansen som så när vann i Höljes 2015 då han passerade Mattias Ekström i finalens sista sväng. En manöver som domarna sen dömde Hansen för och platserna byttes på de två som var först över mållinjen. Kanske är det dags för Hansen den här gången.

Men det är många som vill köra hem segern i Höljes. Sebastian Eriksson som är tillbaka var nära 2014 då han i ledningen fick problem. Andreas Bakkerud, som är trea i tabellen vann 2016 och har ännu ingen seger i årets serie. Nederländernas rallystjärna Kevin Abbring som klivit in i ES Motorsports Skoda körde sig till final i Hell och tycks ha fått blodad tand. En annan Kevin är VM-tvåan Kevin Hasen som efter en del justeringar från domarteamet i Norge tillslut var tvåa där.

På söndag eftermiddag vet vi svaret. Vem som verkligen fick en Magic Weekend i Höljes 2019.

Mer info om VM i rallycross på, www.fiaworldrallycross.com

 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.png

Leverantörspartner

Folksam_logga

Samarbeten
VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

Tillsammanslogga -21.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png