Hoppa till sidans innehåll

Eriksson i topp efter dubbeltävlingen i Höljes

21 MAJ 2019 14:18
Under helgen startade årets säsong av rallycrossens RallyX Nordic. Först ut i kalendern var Höljes. Och när helgen summeras är det Oliver Eriksson som är i topp i tabellen.
  • Skapad: 21 MAJ 2019 14:18

Eriksson i topp i tabellen, men det var en annan förare som satte riktmärket under helgen i Höljes. Larsson var kval etta första dagen. Och semifinalen såg ut att bli Larssons när han tog starten och var i ledningen en bit in i semifinalen. Då fick han problem med växellådan och så var den dagen över. Larsson kom tillbaka starkt under dag två även om han hade något mer problem där så var han kvaltrea. Han tog sig till finalen, men i jokerkorsningen kom han och Sebastian Eriksson dörr mot dörr som resulterade i en snurr för Larsson som tappade i fältet. Trea totalt i tabellen efter premiären av RallyX Nordic var en bra start på säsongen för Robin Larsson inför helgens EM-premiär på Silverstone, England.

Leder gör Oliver Eriksson som under första dagen hade det motigt och gjorde flera små misstag som straffade sig. Och söndagen började lika struligt med ett tufft andra kval.
- Jag var så bedrövad efter det. Jag satte mig nästa och började tjura i bussen, men vi kom tillbaka och teamet gjorde ett jättejobb, sa Oliver Eriksson efter finalen. Eriksson som, trots tuffa dagar är i ledning.
- Jag hade det tufft även i början av dagen, men i semifinalen och i finalen så gick det min väg mer, ja bara älskar rallycross. Förra årets premiär var kom jag inte ens till final och nu är jag i topp i tabellen, så jag är verkligen nöjd, avslutade Eriksson.

På sbfplay kan reprisen ses av premiärhelgen från Höljes.

Mer information om RallyX Nordic finns på, www.rallyx.se


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

Tillsammanslogga -21.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png