Hoppa till sidans innehåll

Falkenberg Classic live på SBFPlay

16 SEP 2020 13:58
Falkenberg Classic tillhör alltid en av säsongens höjdpunkter för de som gillar historisk racing och sportvagnsracing. Nu kan helgens tävling ses live i SBF-Play.
  • Uppdaterad: 16 SEP 2020 13:58

Tävlingen som i sin nuvarande form körts sedan 15 år tillbaka lockar alltid många startande i RHK Cupen för de historiska racerbilarna, såväl som i såväl som i SPVM,Sportvagnsmästerskapet för de modernare sportvagnarna.

- I år bjuds på ett varierat startfält med allt från 30-talets klassiska Bugatti, 60 talets Mini Cooper och 80-talets Volvo 240 Turbo till moderna Corvette, Chevron, Mazda Miata. De sistnämna dominerar helt helgens största heat, Roadsport C, där ett 30-tal MX-5, som modellen egentligen heter gör upp om placeringarna. Andra SPVM klasser är Clubman och Modsport, där de snabbaste och mest extrema sportbilarna huserar, berättar Magnus Bengtsson ordförande i SPVM.

Bland de historiska bilarna märks alltid lika populära VW-baserade ”Allemansklassen” Formula Vee, samt Standard- och GT-bilarna från andra halvan av 60-talet till 1990. Som lockar med välfyllda startfält. Här bjuds på en fantastisk blandning bilar, från Saab Sonett, Porsche 911 och Ford Escort BDA till Plymouth Barracuda och Corvette. 

- Men även vassa Formel 2 bilar som utmanas av Formel 3 ekipagen, sällsynta förkrigsracers och 20-års jubilerande 1000cc Cupen och mycket mer, avslöjar Racerhistoriska Klubbens ordförande Patrik Åström.

Tävlingen livesänds med kval och race, samt tar med er in i depågaragen med reportage om intressanta och historiska ekipage, intervjuar de kända förarna och de kanske inte lika kända entusiasterna. Det blir påhälsning bakom kulisserna hos funktionärerna som får det hela att fungera och lite till i denna premiärsändning med RHK-Cupen och SPVM i fokus.

Kommenterar gör Bo Lindman och Emilie Skoghag
 
Du ser allt på www.sbfplay.se med start lördag kl 15.00 för uppsnack, intervjuer och reportage.
Race heat från 15.50 (flytande tidsschema).

På söndag startar sändningen 12:00. 

Hela helgens tidschema hittar du här. 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg