Hoppa till sidans innehåll

Fem grenar vidare från bilsporten till SM-veckan 2020 vinter

12 JUN 2019 10:51
Igår kom beskedet från SM-veckans styrgrupp vilka idrotter som kommer att fortsätta processen mot SM-veckan vinter 2020. Svensk Bilsport har med fem grenar till mästerskapsveckan. Rallysprint, Isracing, crosskart, rallycross och virtuell bilsport.
  • Skapad: 12 JUN 2019 10:51

Styrgruppen för SM-veckan som består av SVT, Riksidrottsförbundet och värdkommunerna arbetar utifrån målet att skapa ett hållbart och kvalitativt evenemang. Den ansökningsprocess som nu har gått igenom med ansökan och dialoger kring förutsättningar och ekonomi är det som skapar underlaget för styrgruppens beslut för vilka idrotter som går vidare i processen kring SM-veckan. Och där har nu bilsporten fem grenar, rally, crosskart, rallycross, isracing och virtuell bilsport.

- Det är naturligtvis glädjande för oss att vi nu har med flera grenar. Det visar på den styrka som bilsporten besitter ute i landet. Och även på det arbete som läggs ner från arrangörerna för att skapa riktigt bra SM-tävlingar som även blir bra TV, säger Jörgen Ekwall, Svensk Bilsports projektledare för SM-veckan.

SM-veckan vinter 2020 kommer genomföras i Luleå och Boden.

- Ja och vi ligger lite i framkant och har varit uppe och tittat på lite olika alternativ för de olika grenarna och tillsammans även diskuterat det med SVT:s ansvarige bildproducent för att se vad som kan vara bäst, säger Ekwall.

Nu fortsätter processen med SM-veckan där schema ska planeras och läggas för var och när de olika idrotterna ska genomföra sina tävlingar och vem, vilka och hur de ska livesändas.

- Det är alltid ett pussel för, framförallt SVT:s projektledare att få till det, men vi har en bra dialog med SVT och det brukar lösas sig för oss tillslut. Vi vet att vi med bilsporten har en bra produkt som ofta ligger bland de mest tittade och på SVT:s playsändningar är vi alltid i toppen, avslutar Ekwall.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor
 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info