Hoppa till sidans innehåll

Finaldags för Linus Lundqvist i Indy Lights

30 SEP 2021 08:37
2021 års upplaga av Indy Lights går mot sitt slut. Linus Lundqvist har redan säkrat tredjeplatsen i mästerskapet, men det är mot det mellersta steget på pallen som Tyresö-sonen nu fäster finalblicken.
  • Skapad: 30 SEP 2021 08:37

I kraft av en obruten pallsvit i de senaste fyra racen kunde Linus Lundqvist till slut bärga en viktig karriärskalp senast på Laguna Seca. Genom att lägga tredjeplatsen i mästerskapet utom räckhåll för sina jagande konkurrenter säkrade 22-åringen upp inte bara medalj i USA:s främsta juniorracingserie, utan dessutom ett eftertraktat test i kungaklassen INDYCAR i slutet av oktober.

Inför säsongens sista deltävling är Lundqvist alltså redan cementerad på bronsplats i sammandraget - vilket i sin tur ställer honom i en tacksam position gentemot de två kvarvarande titelaspiranterna, David Malukas och Kyle Kirkwood, i finalen på Mid-Ohio.

- Jag har ingenting att vare sig vinna eller förlora i mästerskapet den här helgen, så jag kan köra avslappnat och utan press, säger Linus Lundqvist. Det känns ganska skönt, även om jag förstås helst hade velat vara kvar i titelfighten. Samtidigt är topp tre i det här mästerskapet, särskilt som rookie, definitivt något vi måste vara nöjda med. 

Helgens evenemang markerar en återkomst för Indy Lights till Mid-Ohio, som man redan gästat en gång tidigare i år. Banan stod värd även för säsongens sjätte deltävling, den 2-4 juli, i en tillställning som den gången var relativt tuff för Lundqvist och hans team Global Racing Group with HMD Motorsports.

- Vi hade kanske ingen topphelg på Mid-Ohio, men det har hänt mycket sedan dess, avrundar Linus Lundqvist. I Portland, som är en liknande bana till karaktären, var vi till exempel väldigt snabba. Det ska bli intressant att se var vi står i helgen, särskilt i förhållande till när vi var där senast, men ambitionen och målet är att slåss om segrarna i båda racen och se till att avsluta den här säsongen på absolut bästa sätt.

Indy Lights-finalen inleds med fri träning på fredag kväll svensk tid. På lördag körs den första uppsättningen kval och race, innan helgen - och säsongen - avrundas med ytterligare en kval- och racedubbel på söndag.

Mer information på, www.indylights.com

E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg