Hoppa till sidans innehåll

Finalen av RallyX Nordic lockar VM-förare

03 OKT 2018 10:44
I helgen avgörs RallyX Nordic när den sista deltävlingen körs på en helt ny bana på Tierp Arena. Till start kommer även VM-förarna Kevin Eriksson och Robin Larsson. Med finalen på Tierp Arena tar serien nästa steg i utvecklingen mot 2019.
  • Uppdaterad: 03 OKT 2018 10:44

En helt ny rallycrossbana väntar förarna som kommer till den sista deltävlingen som körs på Tierp Arena. Det kommer bjudas på både riktiga fartpartier och knixiga gruspartier med en svepande velodromsväng. En snabb bana som är svårare än den ser ut att vara. Och för platschefen Urban Axelsson och hans team är det nu äntligen dags för skarpt läge.
- Visionen var att bygga en modern och ny arena där man kan se banan från alla platser. 14 000 sittande kan se hela banan. Sen ville vi att alla facilliteter skulle bli bra för alla, publik och förare team. Vi är fokuserade på att få hit en ny typ av publik med familjer så vi måste nyttja det vi har här genom det som byggts upp för Dragracingen, säger Urban Axelsson som förklarar att Tierp Arena har stora mål för framtiden.
- Vi siktar på att köra VM här om några år. Vi har en stor arena här med bra faciliteter och siktar på att ha bra tävlingar här. Vi vet att el kommer i rallycrossen och det vill vi också kunna köra här. Vi har mycket av det som krävs för det, avslutar Axelsson.

Redan till finalen i år är det ett intressant startfällt där bland annat nykorade Europamästaren, Reinis Nitiss från Lettland kommer över för att köra i Supercar-lights. Och till nästa år planerar RallyX Nordic att utöka antalet tävlingar där även fler går utanför Sverige, bland annat en på VM-banan i Riga. I samma klass som Nitiss kommer även tidigare vinnaren av klassen Kevin Eriksson att köra. Eriksson som annars kör i VM-serien där han är stallkamrat med Robin Larsson. Även Larsson, som har en seger i VM från deltävlingen i Argentina 2015, kommer till Tierp för att lufta sin Audi i Supercar-klassen.I topp inför finalen är det Oliver och Oliver. Solberg och Eriksson. Det är Solberg som är högst upp med ett litet försprång. Sex poäng skiljer de båda unga talangerna åt.
- Det är alltid hårdare att leda och veta att man är jagad. Det kommer bli tufft. Oliver kör bra, men jag ska göra vad jag kan. Det är ett bra mästerskap och det är hårt med bra förare och med bra banor och bra organisation, säger Oliver Solberg som ser fram mot att köra finalhelgen på den nya banan.
- Först och främst är det grus och det gillar jag. Då kan jag köra hårdare och med mer attack. Det är bra, säger Solberg.

Sportkanalen sänder live från finalen söndag 13:30.
Mer information om RallyX Nordic finns på, www.rallyx.se


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link