Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tom Banks

Finland nästa för VM-serien i rallycross

28 AUG 2020 11:22
Efter ett långt uppehåll är det nu tight mellan tävlingarna för VM-förarna i rallycross. Efter premiären med en dubbeltävling förra helgen i Höljes väntar nu en ny dubbeltävling i Finland.
  • Skapad: 28 AUG 2020 11:22

Senast det kördes VM i rallycross i Finland vann Tanner Foust och kalendern visade 2014. Året före det satte Timmy Hansen banrekordet när EM-serien gästade Kouvola.

Till helgen körs deltävling tre och fyra när en ny dubbelhelg står på schemat för VM-serien. Och för banrekordhållaren och till lika världsmästaren från 2019, Timmy Hansen, är han inför helgen mer av jägaren en den jagade efter en inte helt lyckad premiärhelg. Den regerande världsmästaren kommer till Finland placerad på en åttonde plats med 27 inkörda poäng, 29 poäng bakom dubble världsmästaren Johan Kristoffersson.

- Jag tror att vi har vad som krävs för att vinna en del tävlingar och med det vara med och slåss i toppen av tabellen. Förra helgen var inte en normal helg och vi var inte där vi ska vara och jag hoppas att vi i Finland kan komma upp till ”normal” nivå. Bilen känns bra så jag hoppas på ett bättre resultat, säger Timmy Hansen.

För VM-ledaren Johan Kristoffersson blir det första gången han tävlar på banan i Kouvola. Banan som är 55 procent asfalt och 45 procent grus har ett kort jokervarv på slutet.

- Cirka 1,6 sekunder. Det är ungefär lika kort som Lohéac i Frankrike, berättar Johan Kristoffersson, som leder VM-serien före Mattias Ekström, som gjorde ett gästspel i Höljes, men nu står det klart att 2016 års världsmästare kommer till Finland för att fortsätta ta upp kampen med 2017 och 2018 års mästare.

- Det är kul. Mattias har alltid en räv bakom örat och en hög lägstanivå som förare. Men startfältet står inte och faller med honom. Niclas Grönholm var stundtals snabbast i Höljes, Robin Larsson var först till första sväng i finalen och Timmy och Kevin Hansen hade lite oflyt under helgen, så det finns fler som kan vara med om det, avslutar Johan Kristoffersson.Kristoffersson och Ekström vann varsin final under premiärhelgen i Höljes. Utöver dem var Anton Marklund med in i båda finalerna. En femte och en sjätte plats blev det till slut för Marklund.
- Jag är riktigt nöjd med den utveckling vi gjort på bilen sedan förra året och jag ser fram mot kommande tävling, kommenterade Anton Marklund efter premiären.

Mer information om VM finns på https://www.fiaworldrallycross.com/

VM sänds på Sportkanalen. Mer info finns på www.sportkanalen.se


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg