Hoppa till sidans innehåll

Fjärde raka fullpoängaren för Johan Kristoffersson

06 AUG 2018 09:46
Johan Kristoffersson gjorde det igen. Under helgens tävling i rallycrossens VM-serie körde Kristoffersson åter till sig full poängskörd och drygar nu ut VM-ledningen ytterligare.
  • Skapad: 06 AUG 2018 09:46

Det såg inte riktigt ut som det gjort de senaste tävlingarna för Johan Kristoffersson när lördagens kvalheat var körda i kanadensiska Trois Rivières. Då var Kristoffersson bara nia.
- Lördagen var inte så bra. Hade en tuff fight med Bakkerud i första kvalet och det kostade tid för oss båda och kom sen i lite trafik i andra och kunde inte köra fritt. Men det är bara att blicka framåt nu, sa Kristoffersson efter första dagen som hade fransmannen Sébastien Loeb i topp.  

Under söndagen var det mer den Kristoffersson som publiken vant sig vid. Då var åter Volkswagenbilen den snabbaste i båda kvalheaten.
- Det är i sådana lägen det känns bra att ha en teamkompis som Petter Solberg. Jag kände att jag hade tappat en del på gruspartierna så vi satte oss och pratade genom allt om bilen och körningen. Han hjälpte mig och på söndag morgon gjorde jag som han hade sagt till mig, förklarar Kristoffersson.

Och med alla inställningar rätt och en trygg förare, var det ingen som sen kunde matcha Kristoffersson. Efter att ha kört hem segern i sin semifinal kunde han ta stareten framför Timmy Hansen i finalen och sen hålla undan hela vägen i mål. Två var just nämnde Timmy Hansen och trea Hansens teamkollega Sébastien Loeb.
- Finalen var bra. Jag blev utmanad i första sväng, men när jag väl kom genom där så visste jag att det såg bra ut. Det här trodde jag inte efter lördagen, men vi i teamet har gjort vårt jobb och jag har fortsatt att köra säkert och inte ta några risker och det kommer jag fortsätta med under säsongen. Klart att om det finns en chans att ta en seger så testar jag, men jag kommer inte riskera något, uran bara försöka fortsätta plocka poäng, säger Johan Kristoffersson som efter sju körda tävlingar har vunnit sex och är nu med sina 195 poäng, 55 poäng före tvåorna i tabellen, Sébastien Loeb och Timmy Hansen som båda har 140 poäng.

Nästa tävling körs första helgen i september.

Mer information om VM i rallycross finns på, http://www.fiaworldrallycross.com


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link