Hoppa till sidans innehåll

Fjärde VM-guldet för Kristoffersson

29 NOV 2021 07:49
Johan Kristoffersson kom till den sista tävlingshelgen, 17 poäng bakom ledande Timmy Hansen. Han reste hem som världsmästare. Igen. För fjärde gången.
  • Skapad: 29 NOV 2021 07:49

Ny bil och nytt team var vad som gällde när Johan Kristoffersson presenterade att han skulle köra VM även 2021 och med det försöka försvara titeln från 2020.

Efter två raka VM-guld 2017 och 2018 gjorde Kristoffersson ett års paus under 2019 innan han var tillbaka med familjeteamet för att förra året köra hem sin tredje titel. Igår, efter stor dramatik, säkrade han med sin Audi i EKS JC-team sin fjärde VM-titel.

- Otroligt, jag är mållös. Vilken final, sa Johan Kristoffersson efter finalracet.

Sista tävlingshelgen i rallycross-VM på Nürburgring i Tyskland bjöd på dubbeltävling och ett klassiskt novemberväder med snö och regn. Johan Kristoffersson vann den första deltävlingen under lördagen och när Timmy Hansen efter målgång diskades av domarna efter ett beslut om för mycket knuffande in i första sväng hade de 17 poängen som skilde inför helgen blivit fyra.

Under söndagen knaprade Kristoffersson in ytterligare lite genom att vinna kvalkörningen. Därefter vann Timmy Hansen och Johan Kristoffersson sina respektive semifinaler och en final med de båda sida vid sida i starten väntade. Men så blev det inte. Igen tilldömde domarna Timmy Hansen en bestraffning på sju sekunders tidstillägg och en plats på sista startrutan i finalen.

När lämporna slog om till grönt i var det en poängs fördel till Timmy Hansen.  
Niclas Grönholm var först i mål i finalen före Kevin Hansen men allt handlade om hur Johan Kristoffersson och Timmy Hansen skulle placera sig. De gick tillsammans in i jokern på första varvet och följdes sen åt in i mål. Johan Kristoffersson och Timmy Hansen stod då på samma totalpoäng efter målgång, 217, och därmed fick antal segrar i VM-serien under säsongen avgöra.

Den duellen vann Johan Kristoffersson, som nu är världsmästare för fjärde gången. Timmy Hansen tog silver och Niclas Grönholm slutade som VM-trea.

- Helt galet, vilken final. Det var riktigt svårt i finalen. Jag såg nästan ingenting och det började imma igen inne i bilen och så strulade vindrutetorkarna, så det var lite det svårkört. Det är sällan jag är mållös, men nu är jag det. Jag kommer till Tyskland och är 17 poäng bakom och så vinner jag. Jag vet inte vad jag ska säga. Det här kommer ta lång tid innan det har sjunkit in, sa den fyrfaldige världsmästaren Johan Kristoffersson efter segern i 2021 års rallycross-VM.

Mer information på www.fiaworldrallycross.com 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg