Hoppa till sidans innehåll
Foto: Henrik Lindberg

Folkrace öppnar upp för tävlingar och publik

24 MAJ 2021 20:50
Länge har bilsporten stått still. Mästerskapen har sakta kommit i gång. Men nu börjar den breda bilsporten öppna upp när Folkrace står klar att köra tävlingar.
  • Skapad: 24 MAJ 2021 20:50

Utifrån de nya direktiven som Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet kom med som börjar gälla från och med 1 juni gör sig nu Folkracesverige sig redo för att åter tävla. Och det även framför publik. Fortsatt gäller restriktioner och begränsningar. Men äntligen kan även bilsportens breddverksamhet komma i gång.

- Jag måste säga att det är fantastiskt att vi ser den ljusning vi väntat på för så många som vill komma igång med sitt tävlande. Vi och hela idrotten behöver få starta upp tävlingsverksamheten på alla fronter och att Folkrace kan göra det är verkligen glädjande, säger Anna Nordkvist, vd för Svensk Bilsport.


Under rådande Covid-19 pandemi har utskottet tillsammans med centrala kansliet beslutat att publikfria folkracetävlingar samt tävlingar med en maxgräns på 100 personer i publiken får genomföras där endast team (1 förare och max 4 mekaniker), funktionärer och eventuellt närvarande publik får lägga anbud. Detta är ett avsteg från FR 10.3 samt FR 10.4.

- Jag vet att utskottet arbetat hårt för att hitta lösningar för hur just anbudsförfarandet ska genomföras under den situation vi befinner oss i och vi har tillsammans haft en bra dialog de senaste dagarna med utskottet för att kunna starta upp Folkrace igen. Visst, det är begränsningar i publik och hur stora teamen får vara som ska vara med och tävla, men vi är på rätt väg, säger Nordkvist och fortsätter.
- Att vi kan öppna upp Folkrace där vi totalt sett har flest förarlicenser är också en indikation på att vi snart bör kunna se flera tävlingar planeras även inom våra övriga sportgrenar, avslutar Anna Nordkvist.

Hela Folkracingutskottets beslut gällande tävlingar, både med publik och utan publik, som arrangeras från 1 juni och fram till annat beslut tas finns att läsa här. 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg