Hoppa till sidans innehåll

Folksam förlänger samarbetet med Svensk Bilsport

05 MAR 2020 09:08
Samarbetet har pågått länge och nu stå det klart att det blir en förlängning. Tre nya år är avtalat mellan Svensk Bilsport och försäkringspartnern Folksam.
  • Skapad: 05 MAR 2020 09:08

Försäkringsbolaget Folksam är en stor partner till hela idrottsrörelsen där det genom ett övergripande avtal med Riksidrottsförbundet finns många olika försäkringslösningar för landets idrottsföreningar.

Utöver det har Folksam tecknat enskilda avtal med flera av idrottsförbunden, alltid med fokus på att inte bara hjälpa efter en skada eller olycka utan även att förebygga. De har varit med om att ta fram en app för att förebygga knäskador och inom bilsporten varit en del i framtagande av material gällande skyddsutrustning.

Med det nya avtalet fortsätter nu samarbetet och utvecklingen för att både förebygga och hjälpa utövarna inom Svensk Bilsport.
- Det känns verkligen bra att vi nu har ett nytt avtal på plats. Folksam och de kontaktpersoner som vi arbetar med besitter en stor kompetens i frågor som för många är väldigt snåriga och som många av oss inte tänker på förens något har hänt. Det är därför också viktigt att vi tillsammans fortsätter med det proaktiva arbete med information till utövare och medlemmar om vad som faktiskt kan göras och förberedas av en individ eller en förening, säger Anna Nordkvist, vd på Svensk Bilsport.

Lena Lindqvist är Folksams kontaktperson till Svensk Bilsport. Även hon är nöjd med det nya avtalet.
- Vi är glada att vi kan fortsätta arbetet som en partner till Svensk Bilsport. Under åren har vi tillsammans utvecklat flera gynnsamma försäkringslösningar för utövarna inom bilsporten. Alla idrotter är unika på sitt sätt, så även bilsporten, där det ofta tävlas i väldigt kostsamma fordon. Här har vi bland annat sett ett stort behov av en Garage och Transport-försäkring som är helt passad för bilsportens medlemmar, säger Lena Lindqvist på Folksam.

En del av arbetet som kommer att genomföras under den nya treåriga avtalsperioden som löper till 2022 års slut är att arbeta fram en förenklad skaderapportering för att förenkla för utövaren.
- Enkelt kan man säga att ju snabbare en skaderapport inkommer kan vi börja arbeta med ärendet och i slutänden hjälpa den drabbade. Därav ser vi att en förenkling av anmälan av skaderapporten är viktig att få till, avslutar Lena Lindqvist.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

LeverantörspartnerVIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

esenstudio-logo-orange WEBB.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png


Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.png
sensor300x480.jpg