Hoppa till sidans innehåll

Första matchbollen för Linus Lundqvist i titeljakten

01 SEP 2022 14:30
Linus Lundqvist får en första chans att säkra karriärens viktigaste racingtitel när säsongens näst sista Indy Lights-deltävling äger rum på Portland International Raceway i Oregon, USA, i helgen.
  • Skapad: 01 SEP 2022 14:30

Lundqvist leder Indy Lights-tabellen med eftertryckliga 108 poängs marginal över andraplacerade Matthew Brabham (Australien) inför helgens race, varpå endast finalen på Laguna Seca sedan återstår en vecka senare. 
 
På Laguna Seca kommer dubbla race att köras i sann finalanda, vilket innebär att det efter helgens begivenheter i Portland finns maximalt 108 poäng kvar att köra om under avslutningen i Kalifornien. 

 
Det betyder att Lundqvist har möjlighet att avgöra mästerskapet – det sista steget på trappan mot kungaklassen INDYCAR – till sin fördel redan nu i helgen. Skulle Tyresö-sonen lämna Portland med ett försprång på minst 109 poäng är saken klar – o
ch Sverige får i så fall sin förste Indy Lights-mästare genom tiderna.
 
- Det drar ihop sig i mästerskapet nu, det är inget att hymla om, och jag ser fram emot de här två sista helgerna, säger Linus Lundqvist. Jag vet att jag har ett rejält grepp om titeln och jag trivs bra i den här positionen. Det hade varit en dröm att kunna avgöra definitivt redan i Portland, men jag känner ingen stress. Jag är inställd på en tuff match i helgen och jag kör för seger, som vanligt.
 
Lundqvist har så här långt varit den dominanta faktorn under årets Indy Lights-säsong, med fem segrar, sju pole positions och åtta pallplatser på 11 körda race. Den 23-årige HMD Motorsports-chauffören toppar därmed statistiken på alla plan inför september-avslutningen.
 
Inför helgens visit på Portland International Raceway fortsätter Lundqvist alltså att ha siktet högt ställt. Förra året kördes två race på den 3.1 km långa banan i Oregon; Lundqvist stod på pallen i båda tillsammans med nuvarande INDYCAR-förarna Kyle Kirkwood och David Malukas.
 
- Vi hade bra fart i Portland i fjol, avslutar Linus Lundqvist. Jag fick med mig två pallplatser, och David (Malukas, teamkamrat i HMD Motorsports) vann det ena racet. Den gången var jag rookie på banan och det finns en del knep jag lärde mig som jag ser fram emot att testa i år. Känslan är fortsatt väldigt bra och det ska bli kul att få köra Portland igen. Det är en ganska speciell bana, även om den ser relativt simpel ut vid första anblick.
 
Helgens Indy Lights-tävlingar inleds med fri träning på fredag. Kvalet körs strax efter midnatt natten mot söndag svensk tid, och racet – som sträcker sig över 35 varv – på söndag kväll. Samtliga pass streamas i Sverige via INDYCAR Live!


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg