Hoppa till sidans innehåll

Första segern för Robin Östlund

10 NOV 2021 08:37
Klassiska banan Spa stod värd för förarna i SM virtuell racing powered by Porsche när den andra deltävlingen av mästerskapet kördes under tisdagskvällen. Och det blev Robin Östlund som till sist gick segrande ur striden.
  • Skapad: 10 NOV 2021 08:37

Tidskval för sortering till två semifinalheat där de 15 bästa tog sig till finalheatet är schemat för mästerskapet. Och det bjöds på en hel del tight racing i samtliga heat. Sam Hammarstedt som debuterade i mästerskapssammanhang vid premiären med en andraplats visade nu att det inte var en engångsföreteelse. Hammarstedt var snabbast i förkvalet och körde i mål som tvåa i sin semifinal efter flera placeringsbyten under racet med Philip Fransson som vann första semifinalen. I den andra seglade den regerande mästaren, Carl Jansson i väg och kunde i ensamt majestät köra i mål med 7 sekunders marginal till bakom jagande bilar.

Fransson och Jansson i första led när det väl slog om till grönt i finalen. Men under racet fick de se sig passerade. I en liten fight mellan dem så touchade Jansson mot Fransson och gick av och in i muren på sidan av banan.

- Nja. Det är inte så mycket att säga om. Jag pushade lite för hårt och försökte smita mellan där och det gick inte, men det var helt mitt eget fel, konstaterade Carl Jansson efter racet.

Men det gjorde att både Fransson och Jansson tappade mark. I stället kom segern att stå mellan Sam Hammarstedt och Robin Östlund som tillsammans skaffade sig ett försprång till övriga där Sam Hammarstedt bakom Östlund la sig för att bevaka sin plats och satsa på ett sista försök.

- Jag hade några varningar efter en del små incidenter och ville inte riskera att åka på någon mer och bli diskad, så jag gav allt på sista varvet, men det räckte inte riktigt, konstaterade tvåan i den andra deltävlingen, Sam Hammarstedt.  

Bakom Hammarstedt i mål klättrade Carl Jansson sig upp efter besöket i muren och körde i mål på en tredje plats. Men segern i den andra deltävlingen kördes hem av Robin Östlund.

- Jag trodde Sam skulle attackera direkt bakom mig när vi fick luckan, men jag såg att han avvaktade och förstod sen att han planerade för sista varvet, men jag lyckades hålla undan. Jag fick lite träning på att köra defensivt i semifinalen och då funkade det för mig att hålla insidan och sen få med farten ut och det fungerade även i finalen, summerade Robin Östlund som nu har siktet inställt på kommande race.

- Jag gillar de banor som kommer, Red Bull Ring och Hockenheim så förhoppningsvis kommer det gå bra där också, avslutar vinnaren av den andra deltävlingen av SM virtuell racing powered by Porsche, Robin Östlund.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg