Hoppa till sidans innehåll

Första segern i ADAC GT Masters för Skoog

19 OKT 2020 08:21
Henric Skoog fullbordade sin snabba klättring mot toppen i ADAC GT Masters när han tillsammans med BMW-kollegan Nick Yelloly körde hem en eftertrycklig första seger i lördagens race på österrikiska Red Bull Ring.
  • Skapad: 19 OKT 2020 08:21

Segern säkrades på ohotat manér och är, förutom den första i karriären för Skoog, också den första för BMW och Schubert Motorsport under 2020. 

Triumfen i Österrike gör Skoog till den blott tredje svensken genom tiderna att vinna ett race i ADAC GT Masters sedan mästerskapet introducerades 2007. De två tidigare segrarna är Andreas Simonsen (Sachsenring, 2011) och Edward Sandström (Nürburgring, 2015).

 
- Helt fantastiskt, och oväntat även för mig, säger Henric Skoog. Vi har haft ett par riktigt starka race bakom oss inför den här helgen, och vi visste att den här banan skulle passa oss, men att därifrån gå och vinna på det här sättet hade vi inte kunnat drömma om. Detta är den största framgången hittills i min karriär. Jag är så glad och tacksam!


Skoog bäddade för triumfen genom ett mycket starkt kval på lördagsmorgonen, där han placerade sin BMW M6 GT3 som tvåa på gridden – det bästa kvalresultatet för BMW så här långt under 2020.
 
Från sin plats i första led slog Torshälla-sonen sedan till direkt i starten av lördagens timslånga race. En vågad manöver på yttern om pole position-innehavaren Steijn Schothorst gav Schubert Motorsports bil #10 en omedelbar ledning, som sedan utökades varv efter varv när Skoog successivt drog ifrån resten av det 30 bilar stora fältet. 
 
Skoog noterades samtidigt för loppets klart snabbaste varv.
 
Efter en halvtimmes körning hade sörmlänningen byggt upp en ledning på hela åtta sekunder över Porsche-föraren Robert Renauer, och Yelloly kunde sedan kontrollerat fortsätta på den inslagna vägen under den avslutande stinten och cementera den förlösande segern.  

- Stort tack till Schubert Motorsport, BMW, och inte minst Nick som tog bilen hem på ett felfritt sätt, kommenterar Henric Skoog. Jag lyckades ta ledningen i första kurvan, och sedan låg jag på för fullt under de första fem varven. Därefter försökte jag spara på däcken inför Nicks stint. Det här var verkligen det perfekta racet för oss och att stå högst upp på pallen efter ett sådant är precis vad man drömmer om.
 
Ytterligare en svensk, Erik Johansson, tog sig upp på pallen i dagens race.

I mål som tvåa - men fema i resultatlistan under söndagen.
Skoog/Yelloly körde sen under söndagen i mål som mycket knappt betvingade tvåor, men flyttades senare ner till femte plats* efter att Skoog tilldelats ett kontroversiellt tidstillägg på tio sekunder för ett track limits-övertramp - något som drabbade ett flertal av de 60 förarna i fältet.
 
- Det här var ännu ett väldigt bra lopp för oss, men just nu är jag lite irriterad på bestraffningen som tog ifrån oss vår andraplats, säger Henric Skoog. Jag upplevde inte att jag körde mer utanför banmarkeringen än någon annan, så det är lite tråkigt att förlora en pallplats på det här sättet.


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg