Hoppa till sidans innehåll

Fortsatt två svenskar i Indycar 2021

02 NOV 2020 08:13
Under veckoslutet blev det klart att det fortsatt blir två svenskar i Indycar 2021. Detta efter att Marcus Ericsson förlängt med Chip Ganassi Racing medan Felix Rosenqvist lämnar stallet för Arrow McLaren.
  • Skapad: 02 NOV 2020 08:13

Under året har de båda svenskarna varit stallkamrater, men efter att en upphackad säsong i amerikanska formelbilsklassen, Indycar kommer de tävla för olika team nästa år, det står klart nu när Felix Rosenqvist tar klivet in i Arrow McLaren.

- Det känns jättespännande med den nya dealen, det är en dröm att köra för McLaren. Det känns väldigt rätt för mig, i den här delen av min karriär, att komma till ett stall som är på väg uppåt, säger Rosenqvist till SVT Sport.

McLaren är ett känt namn inom racingvärlden och de har ett framgångsrikt stall i Formel 1 och från huvudkontoret i England finns ett direkt samarbete med Formel 1-delen av verksamheten.

– Alla som är intresserade av motorsport vet vilka resurser McLaren har där med vindtunnel och nästan 1000 personer anställda. Det är väl egentligen det som är den största anledningen till att jag tycker detta är intressant och kan ge något långsiktigt, säger Felix Rosenqvist.

I Rosenqvist stall från i år finns förutom årets segrare i Indycar, Scott Dixon även Marcus Ericsson. Och Ericsson blir kvar minst två säsonger efter att ha skrivit på ett flerårskontrakt med vinnarteamet.

- Det är jätteroligt med ett nytt kontrakt. Det har varit det vi har jobbat med under hösten, både från min och teamets sida har det funnits ett intresse att fortsätta med det som vi byggt upp i år. Det ska bli väldigt spännande och roligt att se vad vi kan åstadkomma tillsammans under ett år två, säger Marcus Ericsson till Sportbladet.

Marcus Ericsson slutade säsongen 2020 i Indycar på en tolfte plats precis bakom Felix Rosenqvist.

 

Skribent: Sören Emmervall
E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg