Hoppa till sidans innehåll

Frankrike nästa för för Dino Beganovic

02 JUN 2022 07:33
Dino Beganovic bär med sig en försiktig approach in till helgens Formula Regional European Championship-tävlingar på Circuit Paul Ricard i Frankrike, trots att han anländer bara några dagar efter karriärens hittills största seger i Monaco.
 
  • Skapad: 02 JUN 2022 07:33

Dino Beganovic bär med sig en försiktig approach in till helgens Formula Regional European Championship-tävlingar på Circuit Paul Ricard i Frankrike, trots att han anländer bara några dagar efter karriärens hittills största seger i Monaco.

Beganovic har varit den dominanta faktorn så här långt under årets Formula Regional-säsong, med tre segrar och tre andraplatser på sex körda race och en stadig ledning i förarmästerskapet.
 
När fältet nu snabbt drar vidare från Monaco till Circuit Paul Ricard, en bit längre bort utmed den franska Rivieran, väntar emellertid mer osäkra jaktmarker för Beganovic och hans Prema Powerteam.

Det italienska stallet hade svårt att hänga med på den franska Grand Prix-banan förra året, och på nytt under vinterns försäsongstester, och Beganovic vet att anläggningen utgör en osäkerhetsfaktor inför helgens visit.  
 
- Vi kommer till Paul Ricard med stort självförtroende och med en fantastisk seger i Monaco i bagaget, och självklart vill vi bygga vidare på det, säger Dino Beganovic. Samtidigt måste vi vara ärliga och konstatera att Paul Ricard inte har varit en bra bana för oss. Vi har inte haft någon fart där på senare tid och av den anledningen är förväntningarna inte lika höga som de varit tidigare. Det gäller att hålla ihop det så bra vi kan, maximera våra förutsättningar, och helt enkelt göra vårt bästa. 


Efter det speciella tävlingsupplägget under den unika Monaco-helgen väntar nu en återgång till det normala på Paul Ricard. Formula Regional-fältet kommer därmed att ta sig an två träningspass på fredag, följt av ett kval och race på lördag och ytterligare en kval- och racedubbel på söndag.    

Mer information på, https://formularegionaleubyalpine.com/ 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg