Hoppa till sidans innehåll

Från rehab till VM-silver

11 SEP 2017 16:07
När landslagsförarna i karting samlades för fystester på Bosön i början augusti fick Benjamin Thörnqvist istället besöka sjukgymnast för rehabträning. I helgen körde han till sig ett VM-silver.
  • Uppdaterad: 13 SEP 2017 08:34

Där och då, i augusti, drogs Benjamin Thörnqvist med stora ryggproblem. Ett förmodat diskbråck gjorde att Thörnqvist, som utsågs till årets kartingförare 2016 med VM-brons på hemmaplan i Kristianstad, inte kunde prestera maximalt på banan under sommaren. 

Trots den problematiska sommaren kunde han igår toppa VM-bronset med ett VM-silver i klassen KZ2. VM-tävlingen kördes på banan i tyska Wackersdorf.
Och det såg länge ut som om Thörnqvist skulle få med sig den mest glimmande medaljen hem. Benjamin Thörnqvist tog starten från andra position och ledde sen under hela racet. Men på det sista varvet tog sig italienaren Alex Irlando förbi Thörnqvist och knep guldet framför svensken. 

Totalt 113 förare från hela världen deltog i KZ2 klassen där ytterligare fyra svenskar gick till final (de 34 bästa efter kvalheaten) Alexander Dahlberg, Brandon Nilsson, Emil Skärås och Axel Bengtsson. Av dessa lyckades Brandon bäst med en 15:e plats.

I VM finalen för KZ så körde Douglas Lundberg upp sig från en 15:e startposition till en imponerande sjunde plats i mål i det starka startfältet. 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor
 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link