Hoppa till sidans innehåll

Fullspäckad action när samtliga SM i rallycross avgjordes

11 AUG 2020 09:39
I helgen kördes Superfinalen. En tävlingshelg där samtliga SM i Rallycross avgjordes. Allt på anrika Westombanan i Arvika. Och det bjöds på en hel del dramatik. Inte minst i finalen av Supercar.
  • Skapad: 11 AUG 2020 09:39

Efter ett års satsning på rally vände den tvåfaldige världsmästaren i rallycross, Johan Kristoffersson, tillbaka till sporten inför säsongsstarten 2020. Ett nerskalat men konkurrenskraftigt enbilsteam presenterades på en pressträff i Stockholm tidigt under året. Då med några tester inplanerade inför premiären av VM. Sen kom Corona och allt slog stopp. När väl saker började röra på sig klev Kristoffersson in i Rally X Nordic och med det även SM i Supercar. Och inför finalen i Arvika i söndags var han redan, efter två VM-guld, klar för sitt första SM-guld.

Men Oliver Eriksson bjöd upp till en riktigt fight i finalen då han var före Johan Kristoffersson och övriga i fältet efter den skarpa högerkurvan. Där efter höll han en jagande Johan Kristoffersson bakom sig trots att Kristoffersson var överallt och provade både ytter och innerspår för att ta sig förbi Eriksson. Kristoffersson valde att ta jokern och under varvet som följde fick Eriksson dubbelpunktering och gick platt på vänstersidan.
Och då var saken klar och Kristoffersson kunde passera och med det göra rent hus genom att vinna alla heat under helgen.
- Så roligt! Det är precis för såna här fighter man håller på med rallycross, sa dubbla världsmästaren och nyblivna Svenska Mästaren Johan Kristoffersson, efter målgång.

Oliver Eriksson var inte lika nöjd.
- Surt. Jag har jobbat stenhårt för att närma mig Johan den här helgen och kände att jag var snabb, så, surt, konstaterade Eriksson efter tävlingen. Oliver Eriksson som blir silvermedaljör i SM före Robin Larsson som tar bronset. Larsson som inte körde i Arvika.
SM i Supercar ingick i Rally X Nordic. Rally X Nordic som nu fortsätter med sin serie närmast i Danmark. Läs mer om Rally X Nordic här på https://www.rallyx.se/Hela helgens tävlingar sändes totalt i tre olika TV- kanaler och konceptet med en Superfinalhelg föll väl ut. Och det var inte bara i Supercarklassen som det bjöds på dramatik. I JSM tog Klara Andersson starten framför titelrivalen Filip Martinsson som hamnade som trea in i förstasväng, men Martinsson lyckades passera inte bara tvåan utan även ledande Andersson. Och med det såg det klart ut för ett guld till Martinsson. Men när Martinssons vänster fram inte ville vara med längre passerade samtliga bilar och guldet såg ut att rinna ur händerna på BMW-föraren. Med en haltande bil och varvet efter övriga som gått i mål kunde ändå Filip Martinsson sakta ta sin blåa BMW i mål och det räcke för att vinna JSM med en poäng före Klara Andersson. Alexander Jeppsson tog bronset.

Samtliga SM-medaljörer.

Missa du att se tävlingen live, kan du se allt i efterhand på www.sbfplay.se
Du kan tom 13 augusti köpa all acess och se allt. eller varje dag för 99:-.

På https://tv.rallyx.se/ kan du se hela finaldagens sändning på engelsk kommentator, även det för 99:-.

På svtplay.se så kan du se semifinaler och finalerna i efterhand, klicka dig vidare här

https://www.svtplay.se/video/27769255/motor-sm-rallycross/motor-sm-rallycross-9-aug-13-30-1?start=auto&fbclid=IwAR10-SRYROq5RdKUpURQSOV-OK4AmVQHwrAe2ZitT_JPhkTuZaYOhtlTk3g


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg