Hoppa till sidans innehåll

Fyra nya mästare när rally och crosskart avgjordes i SM-veckan

05 JUL 2018 19:00
SM-veckan i Helsingborg fortsätter. Likaså bilsporten. I tisdags var det karting som kördes. Idag var det rally och crosskart som stod för underhållningen. Också det vid Väla Motorstadion.
  • Skapad: 05 JUL 2018 19:00


Två klasser i respektive sportgren körde om medaljerna och det blev både tidigare SM-guldmedaljörer och premiärvinnare som fick guldet hängt runt halsen. I rallyns klass 4wd låg det stora favorittrycket på Mattias Adielsson. Adielsson som körde hem guldet i SM-veckan i vintras i Skellefteå förvaltade favoritskapet på bästa sätt och levererade hela dagen de bästa tiderna. Nytt guld till Mattias Adielsson som även fick vara snabb efter prisutdelningen då det var order på att bege sig rakaste vägen till Landskrona för att vara gäst i SVT:s studio.Adielsson har vunnit tidigare. Daniel Röjsel har varit nära. Och årets SM-serie har kantats av strul, men i Helsingborg vred han ut de mesta ur både sig själv och sin tvåhjulsdrivna Opel. Faktum är att Röjsels tider i den 2wd-klassen var uppe och nafsade på pallplatstider i 4wd, så att Daniel Röjsel hade en bra dag i Helsingborg råder det ingen tvekan om.
- Det har bråkat en del i år med bilen som gått sönder och då får man inte chansen att visa vad man kan, men det fick jag nu. Och jag tycker att jag gjorde det genom att vinna alla omgångar och det med stor marginal också och med det fick ta ett efterlängtat SM-guld, sa Daniel Röjsel efter prisutdelningen.

I crosskartens 650cc-klass återfanns dagens andra premiärvinnare, Mattias Andersson. Även han visade fin fart och form under all körningar och var först i mål i alla sina heat från kval till final. Och det var naturligtvis en nöjd segrare.
- Det har varit en fantastisk dag, allt har bara fungerat. Och det är många duktiga förare med här, så det har gått över förväntan, summerade Mattias Andersson dagen.I den vassaste crosskart-klassen, Xtreme blev det tillslut Linus Östlund som ännu en gång fick ta emot guldet från översta trappsteget på prispallen, men det var verkligen inte självklart.
- Nej, starterna har varit dåliga hela dagen, jag har inte fått dem att funka och likaså i finalen. Då tyckte jag att jag fick till det när jag ändrat lite på varvtalet och kom iväg bra, men sen gick han i källaren och jag var efter, säger Linus Östlund. Östlund som sen tog jokervarvet tidigt och åt sig upp genom fältet där han riktade in siktet på tätduon, Christian Andersson och Max Johansson. Och Östlund tog in på de båda som hade jokervarvet kvar, men i ingången till målrakan med bara några varv kvar hakade ledarduon i varandra för att bli ståendes i banan och Östlund och övriga kunde smita förbi.
- Det är ju olyckligt för dem, men lyckligt för mig. Jag hade hugg på dem och när de krokar i kunde jag köra förbi och sen åka lugnt och städat in i mål, sa Linus Östlund.Hela finalsändningen kan ses här på SVT play. 

Närmast för bilsporten väntar radiostyrd bilsport på lördag vid Gröningen i centrala Helsingborg.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor
 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link