Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sören Emmervall

Fyra världsmästare på scen vid Bilsportgalan 2018

23 JAN 2018 15:59
I helgen som var genomfördes årets stora bilsportfest, Bilsportgalan 2018. Platsen var Eriksbergshallen i Göteborg där 2017 års medaljörer premierades.
  • Uppdaterad: 25 JAN 2018 14:20

Även i år arrangerades festen av Svenska Bilsportförbundet och förlaget Albinsson & Sjöberg.

Många priser delades ut redan under den välbesökta eftermiddagen. Efter lite paus och ombyggnad i Eriksbergshallen var det tid för årets gala. Runt 860 gäster fick till sin trerättersmiddag avnjuta såväl underhållning som tacktal.

Svenska Bilsportförbundet förvalatar tre minnesfonder. Under middagen tilldelades årets stipendiater sina priser. I Anecto Minnesfond var det Linus Lundqvist som fick komma upp på scenen och i Robert Essebro minnesfond var det Viktor Gustavsson.

I samband med galan visades Superswede, filmen om Ronnie Petersons liv. Även Ronnie Peterson har en minnesfond och stipendiaterna där var, Noah Milell, Hugo Nerman och Benjamin Törnqvist Persson. Törnqvist Persson fick även, tillsammans med Mats Eriksson ta emot Stora grabbar och tjejers märke.

2017 var ett fantastiskt år för Svensk Bilsport med många framgångar att glädjas åt inom flera olika sportgrenar. Något som uppmärksammades under kvällen. En av de som kört bra både i Sverige och internationellt är William Nilsson som fick pris för årets junior. En som tidigare vunnit det priset är Pontus Tidemand. I år blev han tillsammans med Jonas Andersson årets senior.
 
Det framgångsrika året avspeglade sig även i priset Årets Bilsportare som delades av samtliga svenska världsmästare, Thed Björk, Racing, Pontus Tideman och Jonas Andersson, rally samt Johan Kristoffersson, rallycross.

Och på scen med världsmästarkvartetten fanns även årets pristagare av Bilsport Special Award, Tommy Kristoffersson. Och gemensamt för de tre världsmästarförarna är att de samtliga någon gång i karriären har tävlat för Tommy Kristoffersson.
Kristoffersson riktade i sitt tal även ett stort tack till all media som gör sitt för att sprida bilsporten ut till det svenska folket.

Två av dessa fick ta emot Bilsportens Hederspris. SVT:s Johan Ejeborg och Jonas Kruse.


 

 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link