Hoppa till sidans innehåll

Girls On Track kommer till Göteborg

09 OKT 2018 05:56
Satsningen Girls On Track som tagits fram av internationella förbundet, FIA för att få fler tjejer in i bilsporten kommer till Göteborg i höst.
  • Uppdaterad: 28 SEP 2018 05:56


FIA-projektet vänder sig till tjejer mellan 13 och 18 år och genomförs med stöd från EU. Men till Göteborg är även tjejer mellan 10 och 12 välkomna för att få prova på. Målet med FIA-projektet är att nå unga tjejer och få dem in i bilsporten och man gör det genom Kartingslalom, ett kostnadseffektivt sätt att kunna sätta upp banor på platser där många unga rör sig. Sverige har redan genomfört ett event i våras på Test Track norr om Stockholm. Ett event som föll väl ut och som fått positivt gensvar från FIA.
- Det blev ett lyckat event som vi genomförde då i samband med Tjejlägret där deltagarna fick vara med på både föreläsningar som fys-pass och körövningar, där Kartingmomentet var en del i det, säger Magnus Lampert, Svensk Bilsports förbundskapten och projektledare för Girls On Track.

Nu önskar FIA ytterligare ett event i Sverige och det kommer genomföras i Göteborg den 14 oktober mellan 11:00 och 14:00. Platsen blir Göteborgs Gokartcenter.
- Den här gången blir det ett rent Girls On Track event för tjejer, förklarar Lampert.

Och för den som är mellan 13 och 18 år och som vill framåt inom bilsporten finns det ett fint pris att köra om. Under första året är det från FIA planerat att 3000 tjejer kommer delta i totalt åtta länder. Tre tjejer från varje land kommer sen att gå vidare för att i mars nästa år mötas i en Europa final på Le Mans. Där går sex tjejer vidare till FIA Driver Training Camps, där de kommer att stödjas av FIA genom ett idrotts- och utbildningsprogram.
- Det är en riktig chans för de som kommer så långt, men för oss inom bilsporten är det i första hand ett bra sätt att visa upp en del av vår idrott och att kunna locka nya tjejer att få prova på och uppleva tjusningen med bilsport. Förhoppningsvis kanske de även vill börja köra, det är målet, avslutar Magnus Lampert.

Mer information och anmälningslänk finns här. 
Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link