Hoppa till sidans innehåll

Glenn Olsson lämnar Rally Sweden – jakten på en ersättare har redan börjat

15 JUL 2022 12:00
Rally Sweden är Sveriges största idrottsevenemang. I vintras flyttade VM-tävlingen från Värmland till ett snösäkrare Umeå. Nu står det klart att rallyts vd, Glenn Olsson, väljer att gå vidare i karriären. 
  • Skapad: 15 JUL 2022 12:00

– Just nu är ett av Idrottssveriges absolut roligaste jobb ledigt, säger Bilsportförbundets generalsekreterare Anna Nordkvist. 

Efter tioårs tid lämnar nu Glenn Olsson sin tjänst som vd på Rally Sweden.

– Det har varit otroligt roliga och fantastiska år på Rally Sweden. Jag är verkligen stolt över vad vi har åstadkommit och den utvecklingsresa som rallyt gjort. Flytten till Umeå var ingen lätt resa och efter tio år som VD är det nu dags för nya utmaningar, säger Glenn Olsson och fortsätter. 

– Rally Sweden har sin bas i Umeå nu vilket innebär även att jag behöver vara mer på plats där och ännu mer hemifrån och den lösningen är inte långsiktig för mig och familjen, förklara Olsson som nu valt att avsluta sin tjänst som Vd för Rally Sweden. 

Premiären i Umeå för Rally Sweden blev lyckad. Både publikt och ekonomiskt. Ytterligare två år som VM-arrangör finns kvar på avtalet som Svenska Bilsportförbundet har med VM-promotorn. 

– Det är naturligtvis ett stort avbräck för Rally Sweden och förbundet som är ägare av rallyt. Vi tappar en duktig, erfaren person som har väldigt mycket kunskap om hur VM-rallyt ska drivas. Det blir en ny situation for oss alla. Glenn har under åren gjort ett enormt arbete med att lyfta, stärka och befästa Rally Sweden som ett professionellt idrottsevent och dessutom skapat ett starkt kommersiellt varumärke för Rally Sweden. Så det blir en utmaning, säger Anna Nordkvist, Generalsekreterare för Svensk Bilsport och ordförande i Rally Sweden. 

Om dryga sex månader körs nästa Rally Sweden. 

– Det är snart. Men vi kommer tillsätta en ersättare efter Glenn för rallyt och arbetet med det pågår för fullt just nu. Målbilden är att så snart som möjligt ha den personen på plats för att denne ska kunna gå lite parallellt med Glenn under en övergångsperiod. Samtidigt så finns det en stor kompetens bland de som under åren funnits med och genomfört rallyt och även en positiv anda från Umeå att utveckla Rally Sweden, säger Anna Nordkvist som tillsammans med förbundets ordförande Roger Engström och vice ordförande Ninna Hansson Engberg reser till VM-rallyt i Estland till helgen för samtal och lärdomar om hur andra länder arrangerar.

Exakt sista dag för Glenn Olsson är inte satt. 

– Nej, det är inte klart och jag vill även hinna göra ett bra avslut för alla parter. Jag vill att rallyt fortsatt vara en framgång, säger Glenn Olsson som nu kan blicka tillbaka på över tio år som ansvarig för Rally Sweden. 

– Det är så mycket minnen som jag tar med mig från den här tiden. Otroliga tävlingar, fantastiska förare och team. Men det jag tror jag kommer sakna mest är alla som varit med och genomfört rallyt. Alla i den återkommande tävlingsledningen och alla funktionärer under dessa år. Utan dem kan man inte genomföra ett VM-rally avslutar Glenn Olsson. 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg