Hoppa till sidans innehåll

Hansen i ledning när VM reser till Hell

14 JUN 2019 08:20
Fyra tävlingar är körda av årets VM-serie. Resultatet är tre olika vinnare. Den som plockat hem två deltävlingar är Timmy Hansen som efter segern senast i England är i VM-ledning. Men det är flera som jagar där bakom.
  • Skapad: 14 JUN 2019 08:20

Inför den femte deltävlingen skiljer endast 36 poäng från sjuan Anton Marklund till ledande Timmy Hansen i den totala tabellen. Timmy Hansen har två delsegrar medan Marklund haft lite mer stolpe ut under inledningen av säsongen trots snabba tider genom de fyra första tävlingarna. Senast gav det resultat när Marklund tog sin första pallplacering i VM-karriären. Den tidigare Europamästaren från 2017 var trea i England bakom Andreas Bakkerud och Timmy Hansen.

- Vi har väl varit på banor som kanske inte helt passar vår bil i början, men nu till Norge med en lång hjulbas så tror jag det kan passa bättre. Men det är inte bara det som avgör. Vi måste sätta alla andra inställningar perfekt och jag måste vara på topp, men jag ser mycket fram mot helgen, säger Anton Marklund.Tävlingen i Hell är den första för året då rallycross-VM kommer till en fast rallycrossbana byggd för rallycross. Tidigare har serien gästat banor på racinganläggningar så som Spa och Silverstone. Nu i Norge väntar en utmanande bana med stor kupering och en del avgörande partier. Ett kan vara jokervarvet som i rätt läge kan vara till fördel att ta redan direkt efter starten.

- Det är en fantastisk bana uppe i bergen. Där jag vunnit tidigare. Nu väntar först Norge och sen efter det Höljes så jag ser fram mot de här kommande racen, säger VM-ledande Timmy Hansen som vann i Norge 2015 då teamet tog en dubbelseger.

Vunnit har även den jagande norrmannen Andreas Bakkerud som är trea i VM-tabellen bakom bröderna Hansen där Kevin är tvåa. Bakkerud som vann 2016 genom att vinna alla heaten är redo för hemmatävlingen.
- Så länge mitt namn finns med på startlistan kör jag för seger och vi kommer till Hell med höga förväntningar. Teamet har haft bilar på pallen under alla racen hittills, säger Andreas Bakkerud.

I EM-serien som hade premiär i England är det svenskt i topp genom Robin Larsson. Larsson som i år kör en Audi som drivs av JC Raceteknik har redan ett EM-guld i karriären från 2014.

- Det känns som vi har mycket kvar att lära med den nya bilen, men det känns ändå riktigt bra.
Man får inte ha någon dipp i årets serie, det finns många snabba med i fältet så man måste vara med hela tiden. Så en seger i England var skönt och nu har vi Norge och sen Höljes och funkade det i England så ska det nog fungera nu också, säger Robin Larsson.

Även i klassen RX2 är det svenskt i topp där Oliver Eriksson leder.

Mer information på, www.fiaworldrallycross.com

 


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten
VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

Tillsammanslogga -21.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

genomramen.png