Hoppa till sidans innehåll

Hansen redo för den nya Rallycrossen

11 FEB 2022 08:04
Team Hansen presenterade igår att de fortsätter inom rallycrossen med en flerårig satsning i VM när mästerskapet nu går över till el-drivna bilar.
  • Uppdaterad: 11 FEB 2022 08:04

- Det är en stor investering vi gör nu för att på vara med under flera år i VM. Det är klart den största satsningen vi har gjort. Men det är också väldigt spännande för oss. Det påminner om när vi tog klivet från tvåhjulsdrivet till fyrhjulsdrivet 1993. Vi visste ingenting. Och nu med skiftet till el och all ny teknik är det mycket nytt att lära för oss, säger Kenneth Hansen på Hansen Motorsport.

Bilen som Hansenteamet kommer till start med bygger på Peugeots 208 plattform som teamet kört med under de senaste åren, nu med en en homologerad drivlina från det österrikiska företaget Kreisel Electric. Bakom ratten på teamets bilar i VM kommer bröderna Kevin och Timmy sitta.

Team Hansen har vunnit VM i Teammästerskapet tre gånger sedan starten av Rallycross-VM 2014 och 2019 körde Timmy Hansen hem guldet i förar-VM.

- Det här är ett stort steg i en helt ny riktning och jag är verkligen glad att vara en del av det. Att få tävla med de här nya snabba bilarna på bra banor mot de bästa förarna och teamen i världen, det kan inte bli bättre och jag ser verkligen fram mot årets premiär, säger Timmy Hansen.

Med Timmy och Kevin Hansen är det nu tre svenska förare klara för VM i rallycross 2022. Det Sedan tidigare presenterades fyrfaldige världsmästaren Johan Kristoffersson som förare till en av de tre bilare som Kristoffersson Motorsport ska driva i VM-serien.

Mer information om VM i rallycross på, www.fiaworldrallycross.com

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg