Hoppa till sidans innehåll

Hedersordförande Jan-Olof Bohlin har avlidit

22 OKT 2021 08:33
Svensk Bilsport har nåtts av det mycket tråkiga beskedet att vår Hedersordförande Jan-Olof Bohlin avlidit efter en kort tids sjukdom.
  • Skapad: 22 OKT 2021 08:33

Jan-Olof föddes 1948 och var i mer än 50 år engagerad i många olika roller inom bilsporten. I hemmaklubben Vara MK var han ordförande och engagerad i många av klubbens tävlingar. Han var under många år en mycket uppskattad ordförande för Svenska Bilsportförbundet där hans lugn skapade en grund för ett trivsamt och effektivt styrelsearbete.

Det stora engagemanget och kunnandet var mycket uppskattat inom idrottsrörelsen och resulterade i många av idrottens högsta utmärkelser. Utöver Svenska Bilsportförbundets högsta utmärkelse tilldelades Jan-Olof Bohlin, mycket välförtjänt, den Kungliga medaljen år 1994 och Riksidrottsförbundets Förtjänsttecken år 1997.

Som tävlande deltog Jan-Olof framgångsrikt internationellt som kartläsare/co-driver.
Han startade 28 gånger i Rally-VM under perioden 1973-1991. Oftast tillsammans med Per Eklund, John Haugland eller Ingvar Carlsson.
Utöver Rally-VM deltog han som co-driver i många större internationella rallytävlingar.
Han deltog även nationellt i både rallytävlingar och bilorienteringar. I bilorientering nådde han flera topplaceringar i SM.

Jan-Olof har haft många järn i elden även vid sidan av bilsporten. Bland annat har han arbetat inom äggbranschen och varit ordförande för branschorganisationen Svenska ägg. Efter pensioneringen har Jan-Olof drivit en konsultfirma inom ägg-och fjäderfäbranschen.

Jan-Olof var engagerad inom politiken i Moderaterna. Han har varit verksam i politiken i Skara kommun sedan 2002 och suttit som ordförande i kommunfullmäktige åren 2006-2012 och 2018-2021. Nyligen avsade han sig uppdraget som ordförande i kommunfullmäktige av personliga skäl men såg positivt på sitt nya uppdrag som vice ordförande.

Det är många som saknar Jan-Olof för hans stora engagemang i allt han deltog i och det stabiliserande ledarskap han utövade och många som kommer minnas de formidabla västgötska historier han kunde berätta.

 

 


E-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg