Hoppa till sidans innehåll
Foto:

Hektisk lördag i Back-SM

23 MAJ 2018 14:12
På lördag brakar det loss i Ånnaboda, då Teknis MC inleder SM-säsongen i Backe. Den här gången blir det två tävlingar i en under en och samma dag.
  • Skapad: 23 MAJ 2018 14:12

Svenskt Mästerskap i Backe blir en liten men tuff uppgörelse med 40 anmälda till premiären uppför de 900 metrarna i Ånnaboda.                                                                                                                  – När vi inte är så många går det att köra alla fyra åken, plus ett träningsåk på en dag. Så vi får ett riktigt race i alla fall, säger Sune Rundberg i utskottet.

Klubben MSK Hammaren i Hallstahammar är den som sticker ut hakan mest: Hela sex förare till start. Flera gör mer eller mindre backdebut, även om det finns rutin på annat sätt:

Niclas Härdevik Norström, regerande mästare i rallycross 2400
Fredrik Avelin, mästare i rallycross Supernationell 2015
Anders Avelin, silver en gång i tiden. Per-Erik Blomkvist, kommer i fjolårets vinnarbil i klass 1 efter att ha provat på förra året
Patrick Wiik, bronsmedaljör i sin första säsong. Nu siktar han högre i 2400. Carl Borg, backdebutant i en Volvo 240.

Till gänget hör även Sara Ekholm Abrahamsson (pojkvännen är Fredrik Avelin), fast hon tävlar för Linköpings MS i nyinstiftade RM för 2150.
– Det här ska bli riktigt roligt! Jag har ju inte kört hel säsong sedan 2004 så nu är det på tiden, säger Ander ”Ave” Avelin.
Tävlingen börjar klockan nio på lördag och första deltävlingen ska klaras av på förmiddagen. Efter lunch blir det ytterligare två tävlingsåk uppför den 900 meter långa backen i Ånnaboda.
Mästerskapet fortsätter sedan med tävlingar i Ljusdal, Röfors och Lima.


Epost: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport


skruvat.SE_stor 

Säkerhetspartner

Folksam_logga

Samarbeten

Postadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link