Hoppa till sidans innehåll

"Hemmaplan" för Lundqvist i Indianapolis

12 MAJ 2021 08:38
Efter en stark inledning har det blivit dags för Linus Lundqvist att vända hem - åtminstone på sätt och vis - när säsongens tredje deltävling i Indy Lights nu pockar på uppmärksamheten.
  • Skapad: 12 MAJ 2021 08:38

Med en seger och ytterligare två pallplatser på de första fyra racen har Lundqvist bevisligen hittat tillrätta snabbt i INDYCAR-seriens främsta supportklass, där han efter två tävlingshelger ligger tvåa totalt i förarsammandraget.

I helgen är det dags igen, när fältet nu beger sig till Indianapolis Motor Speedway - "The Racing Capital of the World" - och hjärtat av den amerikanska bilracingindustrin.

För Lundqvist är det inte bara ytterligare en chans att fylla på sitt guldkantade CV, utan dessutom att göra det på "hemmaplan". Tyresö-sonen är stationerad i närbelägna Carmel under racingsäsongen, bara en halvtimme från banan - och hans team Global Racing Group with HMD Motorsports finns också i den direkta närheten. 

- Det ska bli kul att få tävla här hemma den här helgen, säger Linus Lundqvist. Jag spenderar nästan all min tid i och omkring Indianapolis, men jag har faktiskt aldrig kört på själva banan. Det blir första gången nu.

Indianapolis Motor Speedway är mest känd för sin världsberömda oval, där INDYCAR-klassikern Indy 500 avgörs, men helgens tävlingar körs på den så kallade road course-versionen som huvudsakligen sträcker sig över anläggningens innerplan.

Banan mäter knappt fyra kilometer, och bjuder på en intressant mix av långa raksträckor och både snabba och långsamma kurvor. 

- Jag tror att banan kan passa oss bra, fortsätter Linus Lundqvist. Den är i alla fall på pappret ganska lik Barber, där jag vann i premiären, både vad gäller asfaltstruktur och jämnhet. Det var kul att köra på stadsbanan i St. Pete, men det är samtidigt skönt att vara tillbaka på en vanlig bana igen där vi vet lite mer vad vi kan förvänta oss. Förhoppningsvis kan vi vara med där uppe och slåss.

Indy Lights-tävlingarna i Indianapolis inleds redan under torsdagen med två testpass och den officiella fria träningen. Helgens första kval och race körs på fredag, följt av samma procedur på lördag när kval och race nummer två ska avhandlas.

Mer information på, Indy Lights Presented By Cooper TiresE-post: Adressen Gömd

Partners till Svensk Bilsport

Tengtools partnerlogga webb.jpg

Skydda partnerlogga webb.jpg

Lbrador partnerlogga webb.jpg

Officiellpartner/Grenpartner

Colabit_liggande.jpg

HK_logo_black_background.pngHullert_logo_grön355cwebb.jpg

Folksam_logga

Tillsammanslogga -21.jpg

Leverantörspartnermabi.png

VIKINGLINE_logotype_RED-CMYK webb.jpg

+46_DARK_T+S_FREE.png

grand-tg.png

Söderberg och partners.png

Sportförlaget_i_Norden.jpgPostadress:
Svenska Bilsportförbundet
Box 705
191 27 Sollentuna

Besöksadress:
Bergkällavägen 31 A, Bilsportens Hus
192 79 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +4686263300
E-post: This is a mailto link

Se all info

Tom annons hemsidan.pngsensor300x480.jpg